Puurojen ABC: Tunnetko erilaiset puurogenret?

puuro (1)
Shutterstock

Tuorepuuro ja brunssipuuro – tunnetko erilaiset puurogenret?

Erilaisia puurolaatuja ja -reseptiikkaa on tarjolla niin runsaasti, että kuluttajan päässä puurot ja vellit voivat mennä helposti sekaisin.

Puuroa voidaan tyypitellä eri genreihin makujen ja käyttötarkoituksen mukaan. Söisitkö vaikkapa korvapuustin makuista puuroa?

Klassisen aamupuuron lisäksi nousussa ovat seuraavat:

Lounaspuuro: Puuro on hyvä ja ravitseva vaihtoehto lounaaksi, kunhan muistaa huolehtia myös proteiinin saannista. Sekaan voi lisätä raejuustoa tai maitorahkaa. Lounaspuuroa ryyditetään nyt myös ruokaisilla mauilla, kuten avokadolla.

Tuorepuuro: Puuron suosittu tuoreversio valmistuu käden käänteessä surauttamalla tehosekoittimessa kaurahiutaleet ja marjat tai hedelmät maustamattoman jogurtin kanssa pehmeän lusikoitavaksi puuroksi.

Brunssipuuro: Kiireettömien viikonloppujen brunssipuuro valmistetaan hitaasti hellalla tai uunissa hauduttamalla. Hitaaseen haudutukseen sopivat erityisen hyvin isot kaurahiutaleet ja mannasuurimot. Puuron makua voi täydentää esimerkiksi marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä ja erilaisilla hilloilla ja jogurteilla.

Jälkiruokapuuro: Herkutteluun tarkoitetun puuron makuihin on otettu vaikutteita klassikkojälkiruoista. Nyt puuro voi maistua vaikka korvapuustilta tai porkkanakakulta.

Lähde: Helsingin Mylly

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja