Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puurojen ABC: Tunnetko erilaiset puurogenret?

Shutterstock
Julkaistu 05.03.2015 06:59

MTV LIFESTYLE

Tuorepuuro ja brunssipuuro – tunnetko erilaiset puurogenret?

Erilaisia puurolaatuja ja -reseptiikkaa on tarjolla niin runsaasti, että kuluttajan päässä puurot ja vellit voivat mennä helposti sekaisin.

Puuroa voidaan tyypitellä eri genreihin makujen ja käyttötarkoituksen mukaan. Söisitkö vaikkapa korvapuustin makuista puuroa?

Klassisen aamupuuron lisäksi nousussa ovat seuraavat:

Lounaspuuro: Puuro on hyvä ja ravitseva vaihtoehto lounaaksi, kunhan muistaa huolehtia myös proteiinin saannista. Sekaan voi lisätä raejuustoa tai maitorahkaa. Lounaspuuroa ryyditetään nyt myös ruokaisilla mauilla, kuten avokadolla.

Tuorepuuro: Puuron suosittu tuoreversio valmistuu käden käänteessä surauttamalla tehosekoittimessa kaurahiutaleet ja marjat tai hedelmät maustamattoman jogurtin kanssa pehmeän lusikoitavaksi puuroksi.

Brunssipuuro: Kiireettömien viikonloppujen brunssipuuro valmistetaan hitaasti hellalla tai uunissa hauduttamalla. Hitaaseen haudutukseen sopivat erityisen hyvin isot kaurahiutaleet ja mannasuurimot. Puuron makua voi täydentää esimerkiksi marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä ja erilaisilla hilloilla ja jogurteilla.

Jälkiruokapuuro: Herkutteluun tarkoitetun puuron makuihin on otettu vaikutteita klassikkojälkiruoista. Nyt puuro voi maistua vaikka korvapuustilta tai porkkanakakulta.

Lähde: Helsingin Mylly

Lisää aiheesta:

Kaurapuurosta terveyspommi yksinkertaisella tavallaSyötkö kaurapuuroa? Älä astu tähän valmistusansaan – puurosta saa helposti parempaaKaurapuurosta hetkessä parempaa tai terveellisempää – tätä et ehkä tullut ajatelleeksi tuorepuurostaTiesitkö tätä kaurapuurosta? Asia, jota moni ei tule ajatelleeksi sisällöstä – nyt on aika tehdä korjausliikeTämä jokaisen täytyy tietää kaupan pikapuuroista ennen niiden syömistäMitä jokaisen täytyy tietää pikapuuroista ennen niiden syömistä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.20:00
    Sienet

    Sienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikein

  • 14.9.17:33
    Ruoka

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy