Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta

MTV Oy, All rights reserved

Pitkästä aikaa riistaa! Talven tullen huomaa kaipaavansa jopa ärsyttävän paljon tuhteja makuja. Tässä on italialainen lohturuoan klassikko, joka torjuu kylmät viimat ja takkatulen kaipuun. Punkussa syviä makuja imenyt pitkäkorva ja juustosta sävyjä saanut polenta tuovat Piemonten talven kolkuttelemaan keittiön ovelle. Helppoa ja supermaukasta!

VINKKI! Gratinoitu polenta on mitä parhain tapa päästä eroon juustojämistä. 

Jänistä punaviinissä

1 jänis tai 4 koipea

3 salottisipulia, hienonnettuna

2 porkkanaa, hienonnettuna

2 sellerinvartta, hienonnettuna

1 laakerinlehti

10 katajanmarjaa

1 tl rosmariinia

1 tl timjamia

10 kokonaista mustapippuria

10 kokonaista korianterinsiementä

1 plo täyteläistä punaviiniä

50 g voita

0,5 dl oliiviöljyä

2 dl lihalientä

suolaa

mustapippuria

Jos käytät kokonaista jänistä, pilko se suuriksi paloiksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lihapalat isoon astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua 12-24 h.

Ota lihapalat marinadista ja kuivaa ne. Säästä marinadi. Kuumenna pannu ja ruskista liha voin ja oliiviöljyn seoksessa. Suolaa vielä hiukan.

Kaada marinadi isoon kattilaan ja lisää ruskistetut lihat mukaan. Peitä kannella ja anna muhia keskilämmöllä pari tuntia.

Tarjoile gratinoidun polentan tai perunamuusin kera.

Gratinoitu polenta

1,5 dl maitoa

1 tl suolaa

150 g / 2,5 dl polentasuurimoita

50 g voita

50 g parmesaania, raastettuna

200 g erilaisia juustoja

50 g parmesaania, raastettuna

25 g voita

Kaada maito isoon kattilaan tai paistinpannulle. Lisää 6 dl vettä ja 1 tl suolaa ja kiehauta. Lisää polentajauhot hiljalleen koko ajan vispaten, ettei tule klönttejä. Sekoita vielä minuutti pari.

Laske lämpöä miedolle ja anna seoksen pulputa hiljalleen 35-45 min aina välillä sekoittaen, ettei puuro pääse jämähtään pohjaan tai reunoihin. Laita sillä välin uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita lopussa mukaan 50 g voita ja erilaiset juustot. Sekoita hyvin ja anna juuston sulaa.

Kaada polenta vedellä huuhdeltuun vuokaan (ei tartu niin pahasti reunoihin). Ripottele pinnalle 50 g parmesaaniraastetta sekä pieniä voikimpaleita. Gratinoi uunissa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!