Punaviinipäärynät, mascarponemousse, rommirusinat ja KIRJA-ARVONTA

MTV Oy, All rights reserved

Meidän kahden bloggaavan perheessä ovat jälkiruoat menneet likimain täysin morsiamen blogiin. Toisaalta emme ole liiemmin jälkkärien perään, joten paljoa jaettavaa ei edes ole. Saadessani arvostelukappaleen Hansin Matkassa -ruokamatkasarjan pohjalta tehdystä keittokirjasta, osui täydellinen tilaisuus parantaa tapojani ja blogata vaihteeksi makeampia makuja. 

Punaviinipäärynät mascarponemoussen ja rommirusinoiden kera tarjoiltiin sarjassa laulaja Janinalle Brooklynissa. Olemme aiemmin tehneet päärynöitä valkoviinissä, jossa niitä keiteltiin. Tässä versiossa hedelmät laitetaan marinoitumaan viiniin yön yli ja lopputulos on aivan yhtä hyvä. Sitä ennen on kuitenkin laitettava rommirusinat tulille. Ne imevät rommin nektaria sisuksiinsa vähintään pari päivää ja maustuvat syntisen hyviksi. Yhdistettynä makean pehmeään mascarponeen, tuli tästä Hans Välimäen reseptistä meidän keittiön suosikki. Täydellinen vaikkapa tulevan isänpäivän juhlistamiseksi. Tämä on siitäkin loistava herkku, että kaikki ainekset voi tehdä valmiiksi vaikka päivää ennen, säilyttää jääkaapissa ja koota vasta ennen tarjoilua. Päärynä kestää marinointia parikin päivää. Homma toimii myös, jos et lämmitä päärynää ennen tarjoilua. Testattiin sekä että.

KIRJA-ARVONTA!

Tilasin kirjan myös arvottavaksi teidän kesken. Arvontaan voi osallistua kirjan ja sarjan teemaa liipaten kertomalla, mikä kaupunki on vienyt ruoan puolesta sydämesi. Saa perustella, mutta ei ole pakko. Arvon kirjan vastaajien kesken su 16.11.2014 klo 18. Onnea arvontaan!

Punaviinipäärynät, mascarponemousse ja rommirusinat

4 hlölle

Päärynät:

4 päärynää

300 g fariinisokeria

1 pullo punaviiniä

2 limetin mehu ja kuoret

30 g tuoretta inkivääriä viipaloituna

1 appelsiinin kuori

1 vaniljatanko halkaistuna

Kuori päärynät. Kiehauta fariinisokeri ja viini. Lisää kaikki muut ainekset paitsi päärynät.

Keitä 10 min. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää päärynät liemeen. Jätä maustumaan yön yli.

Lämmitä päärynät liemessään ennen tarjoilua.

Mascarponemousse:

100 mascarponea

100 Philadelphia-tuorejuustoa (maustamatonta)

40 g tomusokeria

1 vaniljatangon siemenet

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Rommirusinat:

2 dl rommia

1 dl fariinisokeria

1 dl rusinoita

Kiehauta puolet rommista ja sokeri. Lisää rusinat ja keitä 2 minuuttia. Lisää loput rommista joukkoon. Jäähdytä. Anna maustua mahdollisimman pitkään, ainakin pari päivää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.