Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinillä ja yrteillä marinoitu ja grillattu flank steak eli naudan kuve

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 19.06.2013 06:45

Kuten olen niin usein täälläkin manaillut, keskittyvät suomalaiset aivan liian kalliisiin ruhonosiin, jotka eivät edusta edes parasta makumaailmaa karjasta. Onneksi viime aikoina on alkanut esiintyä lihatiskeillä jo harvinaisempia ruhonosia. Niistä jokainen kokeilemani on muodostunut suosikiksi. Possunposket, hirvenkieli, chuck roll ja nyt tuoreimpana amerikkalaisten rakastama flank steak eli naudan kuve. Ja mikä, parasta, nämä ovat varsin edullista lihaa. Flank steakia löysin Stockmannilta hintaan 19,90/kg. 

Tämä naudan vatsasta leikattu litteä osa on saanut olla siellä ruhon alla roikkumassa kaikessa rauhassa eläimen eläessä. Siinä ei siten ole lihasosille tyypillistä suurta sitkeyttä, mutta suussa sulavaksi saamiseen vaaditaan silti hiukan aikaa. Lihaa on usein mureutettu valmiiksi kuukauden päivät. Yön yli marinointi edesauttaa rakenteen pehmenemistä entisestään. Itse marinoin lihaa kuutisen tuntia, mikä riitti mainiosti.

Flank steakin rakenne on hyvin miellyttävä. Suuret säikeet, sopiva rasvaisuus ja runsas maku. Osa onkin parasta grillata kokonaisena ja leikata mehevänä ohuiksi siivuiksi.

Tulen tänä kesänä grillaamaan flank steakia vielä monta kertaa ja myös tänä juhannuksena, joten pysy kuulolla! Ja nautitaan jussista vastuullisesti. ;)

PS. Muista myös muut Sivumaussa olleet grillausvinkit!

Punaviinillä ja yrteillä marinoitu flank steak

4-6 hlölle

1 kokonainen kuve (800-1200 g)

6 dl punaviiniä (kokille jää lasillinen)

0,5 dl oliiviöljyä

1 sipuli, lohkoina

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

3 oksaa rosmariinia

3 oksaa timjamia

2 laakerinlehteä

suolaa

pippuria

Siivoa lihasta suurimmat kalvot. Sekoita astiassa kaikki marinadin ainekset paitsi suola ja pippuri. Laita liha kylpemään ja marinoi vähintään 4 h tai yön yli. Kuumenna grilli. Ota liha marinadista ja pyyhi se kuivaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita grilliin ja grillaa 7-10 minuuttia kummaltakin puolelta sen mukaan, kuinka kypsää haluat, kuinka kuumana grilli käy ja minkä kokoinen pala on. Ethän päästä silti kypsäksi asti. Mikäli käytät paistomittaria, on 55 astetta medium. Ota liha vetäytymään folioon vajaaksi 10 minuutiksi. Leikkaa sentinpaksuisia siivuja 45 asteen kulmassa ja nauti. (Nautin itse tätä savujuusto-porkkanarisoton kera, kts. resepti)

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kanaLahmacun-vegeburgeriLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasSaanko esitellä, mangalitza-possu!
flank steakgrillauskuveliharuokamarinadiresepti

Tuoreimmat aiheesta

flank steak
  • 03.07.201521:58
    dry rub

    Kuiva-rub ja grillattu flank steak - helppo, nopea ja hyvä

  • 28.05.201519:25
    Bloody Mary

    Grillattu Bloody Mary -flank steak

  • 15.06.201421:24
    grillaus

    Viskimarinoitu, grillattu flank steak Chef Santeria mukaillen

MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved