Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviini-kaalirisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 30.09.2012 21:24

Syksyn aloituksessa on parasta paitsi kirjava luonto, myös kesän raikkaiden makujen vaihtuminen tummempiin sävyihin. Tässä risotto, joka hyödyntää sesongin raaka-aineita, puhkuu vahvoja makuja ja toimii niin yksinään kuin vaikkapa riistaherkun lisukkeena. Käytin itse emmervehnää, jota saa lähiruokakaupoista. Se on parempaa maultaan ja rakenteeltaan kuin risottoriisi ja lisäksi kotimaista, mutta homma hoituu niin riisillä, emmerillä kuin ohrasuurimoillakin.

Punaviini-kaalirisotto

neljälle

1 rkl voita

1 purjo, valkoinen osa hienonnettuna

1 porkkana, hienonnettuna

1 sellerinvarsi, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

100 g salamia, pieneksi kuutioituna

3 dl risottoriisiä/emmervehnää/ohrasuurimoita

1/2 prk tomaattimurskaa (200-250 g)

400 g kaalia, peukalonpään kokoisiksi paloiksi pilkottuna

2 dl punaviiniä

1 l kanalientä

2 rkl voita lopuksi

kourallinen raastettua parmesaania

Kuumenna kattila keskilämmölle ja lisää siihen voita. Lisää porkkana, purjo, selleri ja salami. Kuullota niitä 10 min, kunnes salamin rasva alkaa sulaa ja purjo saa kevyesti väriä. Lisää riisi ja kuullota 2 min. Laita kattilaan kaali, tomaattimurska ja valkosipuli. Hämmennä 4 min. Kaada sekaan punaviini. Sekoita ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kauhallinen kanalientä, sekoita ja kun neste on imeytynyt, lisää uusi kauhallinen. Kun riisi alkaa olla kypsyydeltään al dente, lisää parmesaaniraaste ja voi. Sekoita ja anna risoton asettua pari minuuttia. Annostele lautaselle. Voit kruunata annoksen lorauksella balsamicoa ja ripottelemalla päälle tuoretta rosmariinia.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Colcannon – irlantilainen perunamuusiLinssi-kaalilaatikko - pakkaspäivän lämmittäjäKaalilaatikko on lasten inhokki – Kari Aihinen paljastaa, miten kaalin saa maistumaan perheen pienimmille”Me kokit rakastamme sitä” – tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaaVarhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöilläGrillattua cajun-nieriää ja varhaiskaalia
kaalireseptirisottosyksy

Tuoreimmat aiheesta

kaali
MTV Oy, All rights reserved
  • 06.09.201910:26
    kasvisruoka

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 14.12.201718:59
    kaalilaatikko

    Linssi-kaalilaatikko - pakkaspäivän lämmittäjä

  • 27.08.201709:28
    Kari Aihinen

    Kaalilaatikko on lasten inhokki – Kari Aihinen paljastaa, miten kaalin saa maistumaan perheen pienimmille

  • 23.08.201709:03
    Kari Aihinen

    ”Me kokit rakastamme sitä” – tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa

  • 06.07.201720:27
    salaatti

    Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä