Syksyn aloituksessa on parasta paitsi kirjava luonto, myös kesän raikkaiden makujen vaihtuminen tummempiin sävyihin. Tässä risotto, joka hyödyntää sesongin raaka-aineita, puhkuu vahvoja makuja ja toimii niin yksinään kuin vaikkapa riistaherkun lisukkeena. Käytin itse emmervehnää, jota saa lähiruokakaupoista. Se on parempaa maultaan ja rakenteeltaan kuin risottoriisi ja lisäksi kotimaista, mutta homma hoituu niin riisillä, emmerillä kuin ohrasuurimoillakin.
Punaviini-kaalirisotto
neljälle
1 rkl voita
1 purjo, valkoinen osa hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 sellerinvarsi, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
100 g salamia, pieneksi kuutioituna
3 dl risottoriisiä/emmervehnää/ohrasuurimoita
1/2 prk tomaattimurskaa (200-250 g)
400 g kaalia, peukalonpään kokoisiksi paloiksi pilkottuna


