Kasviskaalilaatikko on täydellinen pakkaspäivän herkku, joka kypsyy rauhassa uunissa talvirientojen aikana.
Satu Koiviston Gastronaatti-kirja oli pienoinen suksee arkisen ruoan ystävien keskuudessa. Jatkoa seurasi nyt syksyllä jatko-osan merkeissä. Koiviston perheen kokkailu eroaa varsin paljon meidän talouden ruoanlaitosta. Siinä missä heillä mietitään ruokia moneksi päiväksi etukäteen ja varaudutaan varastoin, meillä ruoka on liki jokaisen päivän oma pohtimisen aihe.
Se voi kuulostaa tuskaiselta, mutta asian mahdollistaa kaksi seikkaa. Ensinnäkin en halua päättää tänään, mitä syön ylihuomenna. Silloin voi mieli tehdä aivan toisenlaista ruokaa. Oman energian määrä ja käytettävissä oleva aika on yleensä tiedossa vasta töistä lähtiessä, mikä määrittää paljon ruokavaihtoehtoja. Kahden aikuisen taloudessa on täydellinen vapaus nauttia kaikista ruokalajeista. Puutarhan sato määrittää toki hienolla tavalla myös ruokapöydän antimia.


