Mainos
Mainos

Kaalilaatikko on lasten inhokki – Kari Aihinen paljastaa, miten kaalin saa maistumaan perheen pienimmille

Helppo ja hyvä kaaliruoka koko perheelle on paistettu kaali.

Lapsille ei kaali välttämättä niin helposti maistu, ja siksi monikäyttöisen ja edullisen raaka-aineen hyödyntäminen ei aina ole niin helppoa.

Televisiosta tuttu huippukokki Kari Aihinen kertoo, että hänenkin äitinsä lopetti aikoinaan kaalilaatikon tekemisen varsin nopeasti, kun se ei lapsille maistunut.

Kokki tarjoaa kuitenkin vinkin, jolla saada kaali maistumaan perheen pienimmille. Hyvää vinkkiä voi helposti soveltaa myös muihin lasten inhokkiruokiin.

– Kaalia kannattaa kokata koko perheen voimin. Yksikään lapsi ei tykkää kaalikeiton tai kaalilaatikon hajusta, mutta kun lapsi otetaan mukaan kokkaamaan, hän saa leikata, repiä ja hypistellä kaalin lehtiä on kokemus erilainen.

Aihinen mukaan lapsiperheille hyvä ja turvallinen kaaliruoka on esimerkiksi paistettu kaali. Voin päälle pannulle kannattaa heittää kaalin seuraksi porkkanaa ja sipulia sekä vähän makeutta, kokki kertoo. Makeutukseen sopii hyvin siirappi.

Aihinen korostaa myös, että pitkäkestoinen usko ja kärsivällisyys on valttia.

– Aika harva lapsi listaa äidin tekemän kaalilaatikon sadan lempiruoan listalle, mutta monet ruoat saavat alleen hyvää flowta, kun niitä tehdään perheen kanssa yhdessä ilolla.

Suomalaisten kaalien kirjo on syksyllä hyvin runsas. Satokausikalenterin mukaan elokuussa sesongissa ovat suomalainen valkokaali, vuonankaali, punakaali, parsakaali, ruusukaali, kukkakaali ja kyssäkaali.

***

Katso Kari Aihisen vinkit, miten lasten kanssa tulee käyttäytyä ravintolassa!

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja