”Me kokit rakastamme sitä” – tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa

kaali
Kaalia löytyy monia eri lajikkeita, mutta keräkaali on yksi yleisimmistä. Shutterstock

Monipuolinen ja edullinen kaali on nyt sesongissa.

Satokauden kasviksia hyödynnetään Suomessa jo monipuolisesti. Monet harvinaisemmat kasvikset kuten bataatti, maa-artisokka ja kurpitsat ovat löytäneet tiensä suomalaisten ruokapöytiin. Aliarvioiduin kauden kasvis ruoanlaitossa on huippukokki Kari Aihisen mukaan edelleen kaali.

Kaali on kokkien suosikki

Kokin mukaan lehtikaali on yksi tämän hetken trendikkäimmistä raaka-aineista, mutta samaa suosiota ei ole perinteinen kaali saavuttanut.

– Kaali on todella monikäyttöinen, oli se sitten paahdettu, grillattu, pikkelöity tai marinoitu. Me kokit rakastamme kaalia, Aihinen sanoo.

– Kaali on suomalaista, edullista ja hyvin monipuolista, ja rupeaa tällä hetkellä olemaan parhaimmillaan.

Suomalaisten kaalien kirjo on syksyllä hyvin runsas. Satokausikalenterin mukaan elokuussa sesongissa ovat suomalainen valkokaali, vuonankaali, punakaali, parsakaali, ruusukaali, kukkakaali ja kyssäkaali.

 ***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!