Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Me kokit rakastamme sitä” – tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa

Kaalia löytyy monia eri lajikkeita, mutta keräkaali on yksi yleisimmistä.
Kaalia löytyy monia eri lajikkeita, mutta keräkaali on yksi yleisimmistä.Shutterstock
Julkaistu 23.08.2017 09:03

PETRA SUNDELL

Monipuolinen ja edullinen kaali on nyt sesongissa.

Satokauden kasviksia hyödynnetään Suomessa jo monipuolisesti. Monet harvinaisemmat kasvikset kuten bataatti, maa-artisokka ja kurpitsat ovat löytäneet tiensä suomalaisten ruokapöytiin. Aliarvioiduin kauden kasvis ruoanlaitossa on huippukokki Kari Aihisen mukaan edelleen kaali.

Kaali on kokkien suosikki

Kokin mukaan lehtikaali on yksi tämän hetken trendikkäimmistä raaka-aineista, mutta samaa suosiota ei ole perinteinen kaali saavuttanut.

– Kaali on todella monikäyttöinen, oli se sitten paahdettu, grillattu, pikkelöity tai marinoitu. Me kokit rakastamme kaalia, Aihinen sanoo.

– Kaali on suomalaista, edullista ja hyvin monipuolista, ja rupeaa tällä hetkellä olemaan parhaimmillaan.

Suomalaisten kaalien kirjo on syksyllä hyvin runsas. Satokausikalenterin mukaan elokuussa sesongissa ovat suomalainen valkokaali, vuonankaali, punakaali, parsakaali, ruusukaali, kukkakaali ja kyssäkaali.

 ***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nappaa tämä halpa raaka-aine nyt ostoskoriisi: "Niin helppoa ja hyvää, että ehdottomasti ihan jokaisen syytä kokeilla"Vain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriinHalpa raaka-aine, joka kannattaa nyt napata ostoskoriin: "Niin helppoa ja hyvää, että ehdottomasti ihan jokaisen syytä kokeilla"Vähäkalorinen, halpa ja terveellinen – tämä aliarvostettu herkku sinunkin kannattaisi nyt napata ostoskoriinKokeile Hans Välimäen takuuvarmaa ja helppoa tomaattilisuketta – tarvitset vain muutaman ainesosan!Kaalilaatikko on lasten inhokki – Kari Aihinen paljastaa, miten kaalin saa maistumaan perheen pienimmille
kaaliKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

kaali
  • 06.09.201910:26
    kasvisruoka

    Colcannon – irlantilainen perunamuusi

  • 14.12.201718:59
    kaalilaatikko

    Linssi-kaalilaatikko - pakkaspäivän lämmittäjä

  • 27.08.201709:28
    Kari Aihinen

    Kaalilaatikko on lasten inhokki – Kari Aihinen paljastaa, miten kaalin saa maistumaan perheen pienimmille

  • 06.07.201720:27
    salaatti

    Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä

  • 07.07.201419:30
    cajun

    Grillattua cajun-nieriää ja varhaiskaalia