Mainos

Puhdistaa elimistöä tehokkaasti – tee tätä juomaa aamupalaksi

Terveellinen punajuuri-porkkana-omena-smoothie on täydellinen valinta aamiaiselle, jos turvotus vaivaa, ja elimistö tuntuu olevan puhdistuskuurin tarpeessa.

Smoothien sisältämä punajuuri sopii erityisen hyvin aamiaiselle, sillä punajuurella on virkistäviä vaikutuksia. Lisäksi punajuuri puhdistaa maksaa ja ruoansulatuskanavaa, ja siksi sitä käytetään osana erilaisia detox-juomia. Punajuuri sisältää myös paljon kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Lisäksi punajuuri sisältää myös A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja.

Elimistöä puhdistavaan smoothieen lisätään myös porkkanaa, joka on niin ikään erityisen terveellinen juures. Porkkana sisältää paljon vatsaa hellivää kuitua, kaliumia, folaattia, mangaania, fosforia, sinkkiä sekä A-, C-, E- ja K-vitamiineja. Porkkanoiden sisältämillä antioksidanteilla on todettu olevan suotuisia vaikutuksia verensokerin sääntelyyn ja immuunipuolustuksen toimintaan.

Omenat sopivat oivallisesti smoothieen punajuurten ja porkkanoiden seuraksi, sillä yhdessä keskikokoisessa omenassa on peräti neljä grammaa vatsalle hyvää tekevää kuitua ja vain 95 kilokaloria. Sen lisäksi omenat ovat hyvä C-vitamiinin lähde. Omenat myös hillitsevät nälkää, ja sopivat siksi täydellisesti esimerkiksi painonpudottajan ruokavalioon.

Sisäkkö-smoothie

3 punajuurta
2 porkkanaa
2 omenaa

Resepti: OBH Nordica

Lähteet: Kotimaiset Kasvikset, medicalnewstoday.com, eatingwell.com

Kokeile myös virkistävää vihersmoothieta!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja