Puhdista kehosi ja kevennä oloasi – syö näitä ruoka-aineita
Kehon puhdistus kuona-aineista onnistuu kätevästi kotikonstein, kun ruokavalioon lisätään luonnonmukaisia detox-aineita.
Paljon vettä sisältävät hedelmät
Hedelmät sisältävät paljon vettä, joka auttaa kehoa pääsemään eroon myrkyistä. Ne myös sulavat helposti ja sisältävät paljon antioksidantteja, ravinteita, kuituja ja tärkeitä vitamiineja.
Vihreät kasvikset
Monet vihreät kasvit kuten lehtikaali ja pinaatti auttavat erityisesti maksaa vapautumaan ympäristöstä aiheutuvista myrkyistä kuten raskasmetalleista ja lisäaineista. Superfoodit kuten jauhettu spirulina ja alfalfa antavat vauhtia ruoansulatukseen.
Sitrushedelmät
Raikkaiden sitruksien runsas C-vitamiinipitoisuus ja entsyymit huuhtovat myrkkyjä kehosta. Puhdistuminen tehostuu, kun aloittaa aamunsa lasillisella lämmintä vettä, johon on puristettu sitruunaa.
Valkosipuli
Valkosipuli auttaa maksaa tuottamaan entsyymejä, jotka seulovat kuona-aineet pois ruoansulatuksesta.
Parsakaali
Parsakaalista saa paljon antioksidantteja, jotka auttavat ruoansulatusta hankkiutumaan eroon myrkyistä.
Vihreä tee
Vihreän teen erityislaatuinen antioksidantti, katekiini, edesauttaa maksan toimintaa. Vihreää teetä hörppivä huuhtookin kuona-aineita näppärästi ulos kehostaan.
Mung-pavut
Terveysvaikutteisia mung-papuja on käytetty intialaisessa lääketieteessä jo tuhansien vuosien ajan. Pavut paitsi sulavat helposti, myös hajottavat suolistoon jumiutuneita jäännöksiä.
Omega-3 rasvahapot
Muun muassa oliiviöljy ja avokado voitelevat sis'ltämiensä rasvojen vuoksi suoliston seinämiä sulattaen samalla kuona-aineita.
Lähde: Global Healing Center
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa