Puhdista kehosi ja kevennä oloasi – syö näitä ruoka-aineita

shutterstock_171186863
Shutterstock

Kehon puhdistus kuona-aineista onnistuu kätevästi kotikonstein, kun ruokavalioon lisätään luonnonmukaisia detox-aineita.

Paljon vettä sisältävät hedelmät

Hedelmät sisältävät paljon vettä, joka auttaa kehoa pääsemään eroon myrkyistä. Ne myös sulavat helposti ja sisältävät paljon antioksidantteja, ravinteita, kuituja ja tärkeitä vitamiineja.

Vihreät kasvikset

Monet vihreät kasvit kuten lehtikaali ja pinaatti auttavat erityisesti maksaa vapautumaan ympäristöstä aiheutuvista myrkyistä kuten raskasmetalleista ja lisäaineista. Superfoodit kuten jauhettu spirulina ja alfalfa antavat vauhtia ruoansulatukseen.

Sitrushedelmät

Raikkaiden sitruksien runsas C-vitamiinipitoisuus ja entsyymit huuhtovat myrkkyjä kehosta. Puhdistuminen tehostuu, kun aloittaa aamunsa lasillisella lämmintä vettä, johon on puristettu sitruunaa.

Valkosipuli

Valkosipuli auttaa maksaa tuottamaan entsyymejä, jotka seulovat kuona-aineet pois ruoansulatuksesta.

Parsakaali

Parsakaalista saa paljon antioksidantteja, jotka auttavat ruoansulatusta hankkiutumaan eroon myrkyistä.

Vihreä tee

Vihreän teen erityislaatuinen antioksidantti, katekiini, edesauttaa maksan toimintaa. Vihreää teetä hörppivä huuhtookin kuona-aineita näppärästi ulos kehostaan.

Mung-pavut

Terveysvaikutteisia mung-papuja on käytetty intialaisessa lääketieteessä jo tuhansien vuosien ajan. Pavut paitsi sulavat helposti, myös hajottavat suolistoon jumiutuneita jäännöksiä.

Omega-3 rasvahapot

Muun muassa oliiviöljy ja avokado voitelevat sis'ltämiensä rasvojen vuoksi suoliston seinämiä sulattaen samalla kuona-aineita.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.