Provencelaiset täytetyt tomaatit

MTV Oy, All rights reserved

Jos jokin ruoka tuo kesän kesänkin keskelle, on se provencelaisittain täytetyt tomaatit. Mehevät, välimerellistä makua puskevat kauniit kimpaleet, jotka toimivat niin alkuruokana kuin lisukkeena. Ja ovat helppoja ja nopeita tehdä. Onnistuu mainiosti grillissä tai uunissa. Roseeviiniä lasiin, tomaatti lautaselle, lämpimän tuulen pyyhkäisy kasvoille ja olet melkein Provencen laventelipellon laidalla.

VINKKI! Voit ripotella paiston loppupuolella päälle parmesaania tai gryurea, niin saat pinnasta vieläkin rapsakamman. 

Provencelaiset täytetyt tomaatit

4 hlölle alkupalaksi tai lisukkeeksi

4 isoa tomaattia, esim. pihvitomaatit

4 kevätsipulia, hienonnettuna

4 siivua tuoretta vaaleaa leipää

kourallinen nippu yrttejä hienonnettuna, esim. lehtipersiljaa, timjamia ja oreganoa

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

hyvää oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kuumenna uuni tai grilli 200 asteeseen. Halkaise tomaatit vaakasuunnassa ja kaavi sisus talteen. Leikkaa leivästä reunat pois ja revi pehmeä sisus muruiksi. Yhdistä kulhossa leivänmurut, yrtit, valkosipuli ja lorausoliiviöljyä. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausta niillä samalla tomaatinpuolikkaiden sisäreunat. Laita sisällä ollut hedelmäliha takaisin tomaattiin. Täytä tomaatinpuolikkaat leipä-yrttiseoksella ja lorauta pinnalle hiukan oliiviöljyä. Laita tomaatit uuniin (vuoassa) tai grilliin ja anna muhia n. 15-20 minuuttia ja ota pois, kun ne ovat pehmentyneet, mutta pysyvät vielä kasassa ja pinnan leivänmurut ovat paahtuneita. Mielestäni parhaita huoneenlämpöisinä. Kuumana tomaatin maku ei pääse oikeuksiinsa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!