Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Provencelaiset täytetyt tomaatit

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 01.07.2013 09:01

Jos jokin ruoka tuo kesän kesänkin keskelle, on se provencelaisittain täytetyt tomaatit. Mehevät, välimerellistä makua puskevat kauniit kimpaleet, jotka toimivat niin alkuruokana kuin lisukkeena. Ja ovat helppoja ja nopeita tehdä. Onnistuu mainiosti grillissä tai uunissa. Roseeviiniä lasiin, tomaatti lautaselle, lämpimän tuulen pyyhkäisy kasvoille ja olet melkein Provencen laventelipellon laidalla.

VINKKI! Voit ripotella paiston loppupuolella päälle parmesaania tai gryurea, niin saat pinnasta vieläkin rapsakamman. 

MTV Oy, All rights reserved

Provencelaiset täytetyt tomaatit

4 hlölle alkupalaksi tai lisukkeeksi

4 isoa tomaattia, esim. pihvitomaatit

4 kevätsipulia, hienonnettuna

4 siivua tuoretta vaaleaa leipää

kourallinen nippu yrttejä hienonnettuna, esim. lehtipersiljaa, timjamia ja oreganoa

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

hyvää oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Kuumenna uuni tai grilli 200 asteeseen. Halkaise tomaatit vaakasuunnassa ja kaavi sisus talteen. Leikkaa leivästä reunat pois ja revi pehmeä sisus muruiksi. Yhdistä kulhossa leivänmurut, yrtit, valkosipuli ja lorausoliiviöljyä. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausta niillä samalla tomaatinpuolikkaiden sisäreunat. Laita sisällä ollut hedelmäliha takaisin tomaattiin. Täytä tomaatinpuolikkaat leipä-yrttiseoksella ja lorauta pinnalle hiukan oliiviöljyä. Laita tomaatit uuniin (vuoassa) tai grilliin ja anna muhia n. 15-20 minuuttia ja ota pois, kun ne ovat pehmentyneet, mutta pysyvät vielä kasassa ja pinnan leivänmurut ovat paahtuneita. Mielestäni parhaita huoneenlämpöisinä. Kuumana tomaatin maku ei pääse oikeuksiinsa.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaGrillattu parmesaanikanaGrillattu häränfilee purjotuhkavoillaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläPaistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksiLehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaatti
alkuruokalisukeProvenceranskalainenreseptitomaatti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat