Mainos

Proteiinipitoinen ja kevyt halpisruoka! Tällä helpolla herkulla sopii keventää vaikka joka aterialla

Munakas on kaikin puolin mahtava ruoka! Sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa ruokalajia voi varioida jääkaapin tähteillä.

Vuoden alussa monet etsivät ruokavalioonsa kevyempiä vaihtoehtoja. Plussaa tietysti on, jos ruoka valmistuu helposti, täyttää vatsan ja maistuu hyvältä. 

Yksi mahtava, ja vieläpä edullinen arkiruokavaihtoehto on pannulla hetkessä paistuva munakas, jota voi varioida loputtomiin jääkaapin sisällöllä.

Yksinkertaisimmillaan herkullinen munakas syntyy kananmunista, maidosta tai kermasta, suolasta ja juustoraasteesta. Joukkoon voi kuitenkin lisätä melkein mitä vain: valmista kinkkuleikkelettä, tuoreita kasviksia tai vaikka tähteeksi jäänyttä tomaattista jauhelihakastiketta!

Täydellinen munakas

Kun opettelet täydellisen munakkaan perusohjeen, voit sen jälkeen lisätä täytteita maun mukaan. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja, niin munakas ei koskaan kyllästytä.

Suomalaiskokki Henri Alén julkaisi täydellisen munakkaan reseptin alun perin Twitterissä vuonna 2013. Reseptistä muodostui tuolloin valtava hitti.

– Munakkaan teko perustuu kuumaan pannuun ja munamassan liikkeessä pitämiseen. Eli nopeasti kypsytys, ja vispauksella kuohkeus, Alén kertoi munakkaastaan Twitterissä

1. Riko kolme munaa astiaan, lisää noin 0,5 dl kuohukermaa. Riko rakenne haarukalla, mutta vain hieman. Mausta suolalla

2. Varaa itsellesi puuhaarukka, tai lasta jossa on reiät. Näillä sekoittaessa munakasmassa menee niistä läpi ja kuohkeutuu.

Makuja.fi testasi: jos jääkaapista ei löydy kermaa, mehevän munakkaan saa aikaan myös maidolla!

3. Kuumenna pannu niin kuumaksi että se savuaa. Ja nyt nopeaa toimintaa. Lisää lusikallinen voita ja heti munakasmassa pannulle.

4. Liikuta pannua rauhallisesti eteen ja taakse hellalla, samalla kokoajan sekoittaen massaa voimakkaasti puuhaarukalla.

5. Kun munakas alkaa näyttää reikäiseltä, lopeta puuharukalla sekoittaminen. Liikuta pannua edestakaisin jolloin munakas kokoontuu taas.

6. Poista liedeltä ja laita keskelle täytettä jos haluat, esimeriksi juustoa. Taita taskuksi ja nauti heti.

Kokeile myös japanilaista munakasta:

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja