Munakas on kaikin puolin mahtava ruoka! Sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa ruokalajia voi varioida jääkaapin tähteillä.
Vuoden alussa monet etsivät ruokavalioonsa kevyempiä vaihtoehtoja. Plussaa tietysti on, jos ruoka valmistuu helposti, täyttää vatsan ja maistuu hyvältä.
Yksi mahtava, ja vieläpä edullinen arkiruokavaihtoehto on pannulla hetkessä paistuva munakas, jota voi varioida loputtomiin jääkaapin sisällöllä.
Yksinkertaisimmillaan herkullinen munakas syntyy kananmunista, maidosta tai kermasta, suolasta ja juustoraasteesta. Joukkoon voi kuitenkin lisätä melkein mitä vain: valmista kinkkuleikkelettä, tuoreita kasviksia tai vaikka tähteeksi jäänyttä tomaattista jauhelihakastiketta!
Täydellinen munakas
Kun opettelet täydellisen munakkaan perusohjeen, voit sen jälkeen lisätä täytteita maun mukaan. Kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja, niin munakas ei koskaan kyllästytä.
Suomalaiskokki Henri Alén julkaisi täydellisen munakkaan reseptin alun perin Twitterissä vuonna 2013. Reseptistä muodostui tuolloin valtava hitti.
– Munakkaan teko perustuu kuumaan pannuun ja munamassan liikkeessä pitämiseen. Eli nopeasti kypsytys, ja vispauksella kuohkeus, Alén kertoi munakkaastaan Twitterissä
1. Riko kolme munaa astiaan, lisää noin 0,5 dl kuohukermaa. Riko rakenne haarukalla, mutta vain hieman. Mausta suolalla
