Proteiinipitoinen ja herkullinen aamupala valmistuu viidessä minuutissa – kokeile!

shutterstock_248032348
Shutterstock

Munakas on proteiinipitoinen ja helppo aamiainen, joka valmistuu parhaimmillaan vain muutamassa minuutissa. Poimi vinkit viiden minuutin kasvismunakkaan valmistamiseen!

Kananmunat sopivat erityisen hyvin aamupalalle siksi, että ne sisältävät paljon proteiinia, ja pitävät siksi nälkää hyvin loitolla. Popsugar.com-sivuston reseptillä aamuksi valmistuu helppo kasvismunakas, jolla herkuttelemalla aamu alkaa hyvin ja ravitsevasti.

Pinaatilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu munakas

1 annos

2 suurta kananmunaa
ripaus suolaa

1/2 rkl extra-virgin-oliiviöljyä
ripaus chiliä
1,2 dl baby-pinaattia
1 aurinkokuivatun tomaatin puolikas hienoksi pilkottuna
1 rkl paahdettua paprikaa hienonnettuna
1 rkl parmesanjuustoa
mustapippuria
persiljaa ja parmesanjuustoa koristeluun

Sekoita kananmunat kulhossa. Lisää öljy pannulle ja anna sen lämmitä hetki. Lisää pannulle chili ja pinaatti. Paista niin kauan, että pinaatti on liki valmista. Lisää pannulle aurinkokuivatut tomaatit ja paahdettu. Paista seosta noin puolen minuutin ajan ja sekoittele välillä. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita munakasta koko ajan, kunnes kananmunat ovat kypsiä. Ota pannu pois levyltä ja lisää munakkaan joukkoon parmesanjuusto. Sekoita ja tarkoile persiljalla koristeltuna. Tarjoile halutessasi leivän päällä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.