Proteiinipitoinen aamiaisherkku syntyy nopeasti ja helposti – pitää nälän loitolla pitkään!

shutterstock_268575593
Munakas tunnetaan klassisena aamiaisherkkuna. Shutterstock

Helpolla reseptillä kananmunat taipuvat herkulliseksi ja proteiinipitoiseksi munakkaaksi.

Kananmunia ylistetään aamiaisruokana usein siksi, että ne sisältävät erityisen paljon proteiinia ja auttavat siksi pitämään nälän loitolla lounaaseen saakka.

Allt om Mat -sivuston reseptillä munakas paistuu erityisen mehukkaaksi ja maukkaaksi, sillä munakkaaseen lisätään hieman vettä tia maitoa sekä juustoraastetta. Kokeile klassikkoreseptiä aamupalaksi!

Munakas kinkulla ja juustolla

1 tl voita
1 rkl vettä/maitoa
3 kananmunaa
2 rkl juustoraastetta

Tarjoiluun:
150 g kinkkua tai pieni annos salaattia
paprikaa

1. Vispaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita sen joukkoon suola, pippuri ja vesi tai maito. Lisää joukkoon juustoraaste.

2. Laita voinokare pannulle ja lisää perään muna-maustesekoitus. Sekoita munakasta pannulla, kunnes se kiinteytyy. Älä anna munakkaan ruskistua liikaa.

3. Tarjoile kinkun, salaatin ja paprikasiivujen kanssa.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!