Proteiinipitoinen aamiaisherkku syntyy nopeasti ja helposti – pitää nälän loitolla pitkään!
Helpolla reseptillä kananmunat taipuvat herkulliseksi ja proteiinipitoiseksi munakkaaksi.
Kananmunia ylistetään aamiaisruokana usein siksi, että ne sisältävät erityisen paljon proteiinia ja auttavat siksi pitämään nälän loitolla lounaaseen saakka.
Allt om Mat -sivuston reseptillä munakas paistuu erityisen mehukkaaksi ja maukkaaksi, sillä munakkaaseen lisätään hieman vettä tia maitoa sekä juustoraastetta. Kokeile klassikkoreseptiä aamupalaksi!
Munakas kinkulla ja juustolla
1 tl voita
1 rkl vettä/maitoa
3 kananmunaa
2 rkl juustoraastetta
Tarjoiluun:
150 g kinkkua tai pieni annos salaattia
paprikaa
1. Vispaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita sen joukkoon suola, pippuri ja vesi tai maito. Lisää joukkoon juustoraaste.
2. Laita voinokare pannulle ja lisää perään muna-maustesekoitus. Sekoita munakasta pannulla, kunnes se kiinteytyy. Älä anna munakkaan ruskistua liikaa.
3. Tarjoile kinkun, salaatin ja paprikasiivujen kanssa.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka