Proteiinia, vitamiineja ja puolet vähemmän rasvaa – tällaisia jäätelöitä on nyt tarjolla

jäätelöpallo
Colourbox

Tänä kesänä kerma- ja maitojäätelöt ovat saaneet rinnalleen myös tuotteita, joita mainostetaan ennen kaikkea niiden terveyshyötyjen vuoksi.

Jäätelönsyönti kuuluu kesään, mutta nyt perinteiset kermajäätelöt ovat saaneet rinnalleen myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Tänä kesänä herkkusuita ihastuttavat proteiinipitoiset ja vähärasvaiset herkut.

Hampunsiemenjäätelö

Ciao Caffen kesän uutuusjäätelö valmistetaan superfoodin maineen saaneista hampunsiemenistä ja kotimaisesta maidosta. Jäätelön kruunaa suklaakrokanttikuorrute. Nyt jäätelön syönnistä ei tarvitse potea syyllisyyttä, sillä tästä jäätelöstä saat annoksen terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita. Se sisältää useita elimistölle hyödyllisiä aminohappoja ja vitamiineja.

Proteiinijäätelö

Proteiinijäätelöt ovat saapuneet ilahduttamaan ravintotietoisia liikkujia. Wheyheyn proteiinijäätelö sisältää nimensä mukaisesti runsaasti heraproteiinia, noin 20 grammaa annosta kohden. Jäätelöiden valmistuksessa ei ole käytetty lisättyä sokeria, vaan niiden makeuttamiseen on käytetty makeutusaineita. Myös rasvaa ja hiilihydraatteja tämä jäätelö sisältää erittäin niukasti. Proteiinijäätelöä löytyy suklaan, vaniljan, mansikan ja banaanin makuisina.

Jogurttijäätelö

Jogurttijäätelöt löivät itsensä toden teolla läpi muutama vuosi sitten, ja nykyisin niitä löytyy useammaltakin valmistajalta. Jogurttijäätelöitä markkinoidaan kermajäätelöitä kevyempinä, mutta tuotesisältöön kannattaa tutustua ennen ostopäätöstä, sillä jogurtti ei aina takaa vähärasvaisempaa tuotetta. Kesän jogurttijäätelöuutuuksista ainakin Aino jogurttijäätelöt sisältävät tavallisia kermajäätelöitä vähemmän kaloreita, ja lähes puolet vähemmän rasvaa. 

Raakamaitojäätelö

Raakamaitojäätelöä kaupataan aitoja makuja kaipaaville. Raakamaito sopii käsittelemättömyydensä vuoksi useimmille laktoosi-intoleranssista kärsiville, sillä raakamaidossa on tallella laktoosia pilkkovia entsyymejä. Koska maitoa ei pastöroida, jäätelö sisältää runsaasti hyviä maitohappobakteereita ja ravinteita. Raakamaidosta, eli tilamaidosta valmistettua jäätelöä tuottavat ainakin Wirtalan jäätelö ja Isontuvan jäätelö.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja