Proteiinia syötävä tasaisesti pitkin päivää – puuroaamiainen ei riitä!

aamiainen
Shutterstock

Proteiinia olisi hyvä syödä tasaisesti pitkin päivää, muistuttaa ravitsemusasiantuntija Patrik Borg. 

Proteiini on ollut viime vuosien aikana ravitsemuskeskustelun yksi pääpuheenaiheista. Proteiinibuumi on saanut suomalaiset muun muassa syömään ahkerasti rahkaa. Riittävä saanti ei ole kuitenkaan ainoa asia, johon tulisi kiinnittää huomiota. Sen lisäksi, että proteiinia kertyy päivässä riittävästi, olisi sen saanti hyvä jakaa tasaisesti pitkin päivää.

– Tasainen proteiininsaanti ei ole virallisissa ravitsemussuosituksissa, mutta se on painonhallinnan suosituksissa, ja siksi voi ajatella, että se on ihan oikea suositus, sanoo ravitsemusasiantuntija Patrik Borg

Tasainen proteiininsaanti pitkin päivää tarkoittaa esimerkiksi sitä, että myös aamupalalla olisi oltava selkeä proteiininlähde. 

– Suomalaisten aamupala tuppaa olemaan puurolautasellinen ja kahvia tai pari leipää ja kahvia. Lounaalla ja päivällisellä proteiininlähde yleensä on, mutta muilta ruokailukerroilta se puuttuu. 

Kuitujen ohella proteiini pitää hyvin nälkää, joten esimerkiksi maitorahka, raejuusto tai kananmuna ovat hyviä lisiä aamiaislautaselle. Kun aamupala on riittävän tukeva ja sisältää myös proteiinia, ei nälkä pääse liian suureksi lounasaikaan mennessä.

– Jos nälkä pääsee liian kovaksi kerrankin päivän aikana, voi käydä niin, että koko loppupäivän syömisenhallinta on mennyttä. 

Patrik Borg luennoi ravitsemuksesta Siipikarjaliiton lehdistötilaisuudessa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja