Potkua aineenvaihduntaan ja rasvanpolttoon – syöthän näitä ruokia?

parsakaali,-astma
shutterstock

Ruoka vaikuttaa ihmisen kehoon ja hyvinvointiin monipuolisesti. Ruoan avulla on mahdollista niin lihottaa kuin laihduttaakin. Laihtumista edesauttaa hyvin toimiva aineenvaihdunta.

Haluatko tehostaa aineenvaihduntaasi? Valitse ruoat oikein, niin aineenvaihduntasi saa taatusti lisävahtia. Samalla poltat myös rasvaa tehokkaammin.

Kala ja valkoinen liha

Valkoinen liha, kuten broileri, kalkkuna ja kala ovat erinomaisia aineenvaihdunnan tehostajia. Kokeile myös kananmunia. Korkean proteiinipitoisuutensa vuoksi ne auttavat lihaksia kasvamaan, ja mitä vahvemmat lihaksesi ovat, sitä vahvempi myös aineenvaihduntasi on.

Vihreät lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset ovat erinomainen kasvipohjainen kalsiuminlähde, ja kalsium on yksi tärkeistä aineenvaihdunnan tehostajista. Riittävä kalsiuminsaanti pitää yllä hormonitasapainoa.

Hedelmät

Omenat, marjat, melonit ja mangot sisältävät runsaasti C-, E- ja B12-vitamiineja sekä kaliumia, joista kaikista on hyötyä aineenvaihdunnalle. Syö siis hedelmä päivässä.

Valkosipuli, viinietikka ja muut mausteet

Mausteet tekevät ruoasta parempaa, mutta ne myös tehostavat aineenvaihduntaasi. Mausteet lämmittävät kehoa, mikä taas auttaa aineenvaihduntaa toimimaan. Erityisesti valkosipulin on tutkittu tehostavan rasvanpolttoa.

Parsa, parsakaali ja brysselinkaali

Nämä vihannekset tasapainottavat aineenvaihduntaa ja tarjoilevat myös runsaasti muita terveyshyötyjä. Nauti siis näitä kasviksia vaikka joka päivä, jos mieli tekee. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja