Mainos

Postresin keittiöpäällikkö paljastaa syyn Michelin-ravintolan sulkemiselle

Ravintola Postresin keittiöpäällikkö kertoo Makuja.fi:lle, ettei Michelin-ravintolan pyörittäminen ollut enää taloudellisesti kannattavaa.

Helsinkiläinen yhden Michelin-tähden ravintola Postres ilmoitti keskviikkona lopettavansa toimintansa lokakuun lopussa.

Ravintola Postresin keittiöpäällikkö Samuli Wirgentius kertoo, että ajat eivät ole suotuisat fine dining -ravintolalle Suomessa.

– Lopettamispäätös johtuu pitkälti talouden kehityksestä. Fine dining -ravintolan kulurakenne on raskas, joten sitä on pakko saada kevyempään suuntaan.

Wirgentius kertoo erityisesti henkilöstökulujen olevan erityisen suuret, kun ravintolassa kaikki tehdään käsin ja laatuun panostetaan. Hän harmittelee, että työllistäminen ei tässä taloustilanteessa ole kannattavaa.

Uusi ravintola aukeaa marraskuussa

Postresin tilalle aukeaa marraskuun alussa ravintola Pompier ESPA, josta saa kohtuuhintaista lounasta. Uuden ravintolan tyyli on tuttu jo monelle Albertinkadulla toimivasta Pompierista.

Wirgentius kertoo, että iltaisin Pompier ESPA:sta saa Postresin tyyliin herkullista ja käsintehtyä ruokaa, tosin aiempaa rennommalla otteella.

Uudistuksella pyritään laajentamaan asiakaskuntaa ja olemaan ravintolatrendien aallonharjalla.

– Pompier ESPA:ssa tulee olemaan riisutumpi miljöö. Ei pidetä enää tärkättyjä pöytäliinoja, vaan mennään rennompaan suuntaan, mikä näyttää olevan nyt trendi.

Lue myös:

Emma Karki, emma.karki(a)mtv.fi

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja