Postresin keittiöpäällikkö paljastaa syyn Michelin-ravintolan sulkemiselle

Ravintola Postres
Tältä näytti Postresin keittiössä vuonna 2008, kun ravintola oli saanut Michelin-tähden. Str / Lehtikuva

Ravintola Postresin keittiöpäällikkö kertoo Makuja.fi:lle, ettei Michelin-ravintolan pyörittäminen ollut enää taloudellisesti kannattavaa.

Helsinkiläinen yhden Michelin-tähden ravintola Postres ilmoitti keskviikkona lopettavansa toimintansa lokakuun lopussa.

Ravintola Postresin keittiöpäällikkö Samuli Wirgentius kertoo, että ajat eivät ole suotuisat fine dining -ravintolalle Suomessa.

– Lopettamispäätös johtuu pitkälti talouden kehityksestä. Fine dining -ravintolan kulurakenne on raskas, joten sitä on pakko saada kevyempään suuntaan.

Wirgentius kertoo erityisesti henkilöstökulujen olevan erityisen suuret, kun ravintolassa kaikki tehdään käsin ja laatuun panostetaan. Hän harmittelee, että työllistäminen ei tässä taloustilanteessa ole kannattavaa.

Uusi ravintola aukeaa marraskuussa

Postresin tilalle aukeaa marraskuun alussa ravintola Pompier ESPA, josta saa kohtuuhintaista lounasta. Uuden ravintolan tyyli on tuttu jo monelle Albertinkadulla toimivasta Pompierista.

Wirgentius kertoo, että iltaisin Pompier ESPA:sta saa Postresin tyyliin herkullista ja käsintehtyä ruokaa, tosin aiempaa rennommalla otteella.

Uudistuksella pyritään laajentamaan asiakaskuntaa ja olemaan ravintolatrendien aallonharjalla.

– Pompier ESPA:ssa tulee olemaan riisutumpi miljöö. Ei pidetä enää tärkättyjä pöytäliinoja, vaan mennään rennompaan suuntaan, mikä näyttää olevan nyt trendi.

Lue myös:

Emma Karki, emma.karki(a)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja