Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Possunkylkeä ja teriyaki-kastiketta Gaijinin tapaan

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.10.2014 20:25

Ruokavalioni pyörii pitkälti välimerellisissä merkeissä. Euroopan rannikon makumaailma on se perusta, johon makuaistini peilaa. Kotiruokatasolla en saa sieltä liiemmin enää uusia yllättäviä elämyksiä. Ei niin, että olisin hiukkaakaan kyllästynyt siihen, mutta horjahdus muualle piristää. Niinpä ilahduin hurjasti saadessani arvostelukappaleen Gaijin-ravintolan tuoreesta keittokirjasta. Tomi Björckin ja Matti Wikbergin järjestyksessä toinen ravintola hakee makumaailmansa Pohjois-Aasiasta, tarkemmin sanoen Japanista, Koreasta ja Pohjois-Kiinasta. En ole päässyt raflaan vielä paikan päälle testaamaan, mutta kirja heittää siihen melkoisen sytykkeen. MTV Oy, All rights reserved

Tummanpuhuva yleisilme, Tommi Anttosen syljenerityskanavia stimuloivat kuvat ja Mikko Takalan sujuvan notkea tarinankerronta luovat Gaijin - modernia aasialaista -kirjasta makumatkan epämääräisen oloisiin, mutta asiansa osaaviin ramen-baareihin, kimchin lähteille kaalipelloille sekä aasialaiseen juomakulttuuriin. Ainoana miinuksena mainittakoon muutamiin annoksiin tarvittavat varsin eksoottiset raaka-aineet lentokalanmädistä ja alkoholijuomista, joista voi Alkon hyllyjen välissä vain haaveilla. Toimikoon ne lähinnä raflan markkinointina.

Tein illalliseksi kirjasta kolme annosta. Alkuun Kampasimpukat Kalifornia, avokadokreemiä ja soija-mirin -dressingiä. Päälle Pork Yaniniku, reseptissä tikutettua porsaankylkeä teriyaki-kastikkeella, mutta laitoin possun kuitenkin lautaselle niin ikään Gaijinin ohjeistamien pikkelöityjen kasvisten kera. Toimii myös dim sumien ja aasialaisten burgerien täytteeksi. Laitan nuo pari muuta reseptiä blogiin ihan pian. Jokainen näistä oli jumalaisen hyvää.

HUOM! Possua kannattaa hiukan tarkkailla paiston aikana. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, niin laske lämpöä aiemmin 100 asteeseen.

Pork Yakiniku

800 g possunkylkeä

3 rkl karkeaa suolaa

3 rkl sokeria

2 rkl hunajaa

teriyaki-kastiketta (kts. alla)

togarashi-mausteseosta (toimi ilmankin)

8 bambutikkua (jos tikutat)

Hiero suola, sokeri ja hunaja possunkyljen pintaan. Anna maustua yön yli. Huuhdo mausteet lihan pinnasta pois vedellä. Laita kylkipala uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa 1 h. Laske uunin lämpö 100 asteeseen ja anna lihan hautua vielä 1 h. Jäähdytä, leikkaa kuutioiksi ja tikuta tikkuihin, jos haluat.

Paahda possutikut tai -palat 220-asteisessa uunissa. (Yakiniku tarkoittaa grillattua lihaa, joten myös grillata lihan nopeasti.) Penslaa teriyaki-kastiketta lihojen päälle paistaessa. Koristele annos chilirenkailla, kevätsipulilla ja togarashi-mausteella. Tarjoile teriyaki-kastikkeen kanssa.

Teriyaki-kastike

1 dl vettä

1 dl sokeria

2 rkl sakea

1 dl vähäsuolaista soijakastiketta

1 rkl riisijauhoa tai maizenaa (mikäli tarpeen)

Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää sake ja soija, anna kiehua hiljalleen noin 10 min.

Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta se riisijauholla tai maizenalla vispilällä voimakkaasti sekoittaen.

Lisää aiheesta:

Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäLomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaSiika-sashimi wasabi-kastikkeellaMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTADan dan -nuudelit - sichuanilaista katuruokaa
aasialainengaijinkeittokirjaPohjois-Aasiaresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

aasialainen
  • 28.11.201819:45
    korealainen

    Bokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisi

  • 13.03.201820:14
    porsaankylki

    Porsaankylkeä vietnamilaisittain

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 12.03.201719:24
    adobo-kana

    Filippiiniläinen Adobo-kana

  • 09.09.201521:30
    grillaus

    Lihapullat osa 16 - vietnamilaiset possuvartaat chilisoosilla