Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Possuburgeri päärynällä ja sinihomejuustolla

Julkaistu 19.11.2017 15:44

Tässä helppo, nopea ja herkullinen possuburgeri Jamie Oliverilta (hitusen muokattuna). Sinihomejuusto ja makea päärynä ovat klassisen toimiva pari, joten miksei sitä tuotaisi burgeriin mukaan? Toimii erityisen hyvin syyssateiden piiskatessa ikkunaa. Mitä parempaa sinihomejuustoa käytät, sitä parempi burgeri tietenkin tulee.

VINKKI! Voit myös karamellisoida päärynää leikkaamalla siivut hitusen paksummiksi ja paistamalla niitä muutama minuutti pannulla. Suolaisen ja makean liitto voimistuu entisestään.

PS. Tsekkaa myös muut burgerireseptit!

Päärynä-sinihomejuusto -possuburgeri
kypsää makeaa päärynää
pinaattia
rucolaa
vesikrassia
150 g porsaan jauhelihaa
30 g sinihomejuustoa
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäksi: burgerisämpylöitä (resepti)

OHJE: Viipaloi päärynä mahdollisimman ohuesti (tai vähän paksummin, jos karamellisoit sen). Lorauta siivujen pinnalle hiukan balsamicoa ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile jauhelihasta pihvi, joka on hiukan sämpylää isompi, koska se pienenee paistettaessa. Älä purista ja muovaa lihataikinaa liikaa. Paina pihvin keskelle loiva kuoppa.
Sekoita keskenään pinaattia, rucolaa ja vesikrassia.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Sivele pihvit kauttaaltaan oliiviöljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita paistumaan pariksi minuutiksi ja käännä. Murenna pihvin päälle sinihomejuustoa. Voit peittää myös kannella, jotta sulaa pintaan helpommin. Paahda samalla sämpylöitä kullanruskeiksi, mutta ei rapeiksi (pannulla tai leivänpaahtimessa).
Aseta juustokuorrutteinen pihvi sämpylän alapuoliskolle. Laita päälle päärynäsiivut ja pinaatti-rucola-vesikrassisalaattia. Voit vielä halutessasi lorauttaa päälle hiukan balsamicoa. Laita sämpylän kansi päälle ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Punajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermallaHirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston keraSyksyinen burgeri punasipulikompotilla, Stilton-juustolla ja suppilovahveroillaBrie-juustoburgeri Worcestershire-majoneesillaPerunapizza - helppo, hauska ja nopeaVoiburgeri - äärimmäisen mehukas
burgeripossuporsaanlihajauhelihahampurilainensinihomejuustopäärynä

Tuoreimmat aiheesta

burgeri
  • 25.09.201907:57
    resepti

    Filet-OMG-Fish -kalaburgeri

  • 03.09.201908:49
    resepti

    Tuplasieniburgeri

  • 19.03.201921:10
    briossi

    Briossisämpylät - täydellinen burgerisämpylä

  • 19.11.201820:07
    korealainen

    Korealainen kanaburgeri - superhyvä!

  • 19.06.201821:05
    resepti

    19 x burgeriresepti