Possuburgeri päärynällä ja sinihomejuustolla

Tässä helppo, nopea ja herkullinen possuburgeri Jamie Oliverilta (hitusen muokattuna). Sinihomejuusto ja makea päärynä ovat klassisen toimiva pari, joten miksei sitä tuotaisi burgeriin mukaan? Toimii erityisen hyvin syyssateiden piiskatessa ikkunaa. Mitä parempaa sinihomejuustoa käytät, sitä parempi burgeri tietenkin tulee.

VINKKI! Voit myös karamellisoida päärynää leikkaamalla siivut hitusen paksummiksi ja paistamalla niitä muutama minuutti pannulla. Suolaisen ja makean liitto voimistuu entisestään.

PS. Tsekkaa myös muut burgerireseptit!

Päärynä-sinihomejuusto -possuburgeri
kypsää makeaa päärynää
pinaattia
rucolaa
vesikrassia
150 g porsaan jauhelihaa
30 g sinihomejuustoa
balsamicoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäksi: burgerisämpylöitä (resepti)


OHJE: Viipaloi päärynä mahdollisimman ohuesti (tai vähän paksummin, jos karamellisoit sen). Lorauta siivujen pinnalle hiukan balsamicoa ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Muotoile jauhelihasta pihvi, joka on hiukan sämpylää isompi, koska se pienenee paistettaessa. Älä purista ja muovaa lihataikinaa liikaa. Paina pihvin keskelle loiva kuoppa.
Sekoita keskenään pinaattia, rucolaa ja vesikrassia.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Sivele pihvit kauttaaltaan oliiviöljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita paistumaan pariksi minuutiksi ja käännä. Murenna pihvin päälle sinihomejuustoa. Voit peittää myös kannella, jotta sulaa pintaan helpommin. Paahda samalla sämpylöitä kullanruskeiksi, mutta ei rapeiksi (pannulla tai leivänpaahtimessa).
Aseta juustokuorrutteinen pihvi sämpylän alapuoliskolle. Laita päälle päärynäsiivut ja pinaatti-rucola-vesikrassisalaattia. Voit vielä halutessasi lorauttaa päälle hiukan balsamicoa. Laita sämpylän kansi päälle ja tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat