Porkkanajauhelihasta huikea hitti – kohta grillataan porkkanamakkaraa!

porkkanamakkara porkkananakki
Porkkana maistuu myös makkaroissa. Shutterstock, HK, Atria

Kasvikset maistuvat entistä paremmin myös sekasyöjille, etenkin jos porkkana on piilotettu lihan joukkoon. Kesällä grillataan porkkanalla höystettyjä nakkeja ja makkaroita.

Kasvisten käyttö on lisääntynyt viime vuoden aikana roimasti, ja se näkyy myös kauppojen tarjonnassa. Tuotevalikoimiin on ilmestynyt lukuisia kasviproteiinituotteita sekä täysin kasvispohjaisia eineksiä.

Uusien kasvistuotteiden rinnalle on alkanut ilmestyä myös lihatuotteita, joiden kasvispitoisuutta on lisätty porkkanalla. HK lanseerasi aiemmin keväällä PoPo-jauhelihan, jossa porsaan jauhelihan sekaan on lisätty 25 prosenttia porkkanaa.

Nyt porkkanaa on lisätty myös makkaraan. 50-vuotisjuhliaan viettävä HK Camping -sarja kasvaa porkkanaisella PoPo-grillimakkaralla, joka sisältää 30 prosenttia porkkanaa.

HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen uskoo PoPo-makkaroiden löytävän yleisönsä. HK:n aiemmin teettämän selvityksen mukaan neljännes suomalaisista kuluttajista on ilmoittanut haluavansa lisätä kasvisten syömistä lihan rinnalla.

– PoPo-tuotteilla helpotetaan kasvisten käytön lisäämistä, kun se on osalla haastavaa, Järvinen sanoo.

Porkkanajauhelihasta hittituote

PoPo-jauhis on Järvisen mukaan jo löytänyt paikkansa jauhelihamarkkinoilla.

– Porsaan jauhelihan roolihan on ollut Suomessa aika pieni, joten PoPo on käytännössä heti noussut menekiltään suurimmaksi porsaanjauhelihaksi.

Myös Atrian Rehti porkkananakit on otettu hyvin vastaan. Nakeissa on 20 prosenttia porkkanaa ja ne maistuvat etenkin lapsiperheille, kertoo Atrian tuoteryhmäpäällikkö Kaisa Kettula.

– Porkkanan määrä on haettu tarkasti tasolle, jossa se ei muuta nakin makua, vaan nakki maistuu edelleen myös perheen lapsille.

Kettulan mukaan porkkananakkien suosio kertoo siitä, että kuluttajat suhtautuvat positiivisesti uusiin tapoihin lisätä kasvisten käyttöä.

***

1:32

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja