Polttaa rasvaa ja auttaa laihtumaan – täydellinen juoma painonpudottajalle

Shutterstock

Vaihtamalla kahvikupillisen kupilliseen kuumaa vihreää teetä voi nauttia lukuisista terveysvaikutuksista ja polttaa rasvaa entistä tehokkaammin.

Vihreää teetä ei suinkaan syyttä nosteta kerta toisensa jälkeen terveysjuomalistojen kärkeen. Useissa tutkimuksissa hehkutetulla juomalla on lukuisia terveysvaikutuksia sen ainutlaatuisen koostumuksen vuoksi.

Auttaa laihtumaan

Tutkimuksissa on todettu, että vihreän teen juominen voi auttaa tehostamaan rasvapolttoa ja nopeuttamaan aineenvaihduntaa. Pienissä tutkimuksissa on selvinnyt, että vihreä tee saattaa tietyissä olosuhteissa tehostaa energiankulutusta peräti neljän prosenttiyksikön verran.

Tutkimuksissa on saatu viitteitä jopa siitä, että vihreätä teetä säännöllisesti juovat ovat onnistuneet laihtumaan puolet tavallista nopeammin. Näin radikaalit vaikutukset on kuitenkin tyrmätty, vaikka siitä ollaan varmoja, että vihreällä teellä on paljon positiivisia vaikutuksia terveyteen.

Kiinnitä huomiota sokeriin

Ravitsemusterapeutti Keri Glassman kertoi Women's Health -lehdelle, että maustetuissa vihreissä teelaaduissa on tavallisesti yhtä paljon terveydelle hyödyllisiä ainesosia kuin maustamattomissa laaduissakin. Maustetun teen ystävät voivat siten nauttia vihreän teensä huoletta maustettuina vaikkapa omenan- tai sitruunanmakuisiksi.

– Vihreän teen terveysvaikutusten ei pitäisi heikentyä sen vuoksi, että teehen on lisätty jotakin makua, Glassman kertoo.

Ravitsemusterapeutti kehottaa kuitenkin kiinnittämään huomiota siihen, ettei vihreään teelaatuun ole lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita.

Asiantuntija huomauttaa, että teelaaduissakin on eroja. Pahin virhe on kuitenkin lisätä teehen itse sokeria.

Säilytä oikein

Vihreän teen terveysvaikutukset perustuvat pitkälti siihen, että juomassa on niin paljon terveyttä edistäviä antioksidantteja. Teepussien ja irtoteen säilytysaikaan kannattaa kuitekin kiinnittää huomiota, sillä aika voi tehdä antioksidanteille hallaa.

– Jos käyttää irtoteetä tai teepusseja, kannattaa pitää huoli siitä, että ne tulee käytettyä puolen vuoden kuluessa, Glassmann vinkkaa.

Kokeile myös muita terveysjuomia!

Lähteet: Women's Health, Authority Nutrition

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja