Polta rasvaa tehokkaammin – näillä nopeutat aineenvaihduntaa!

Tiesitkö, että osa päivittäisessä ruoanlaitossa käytettävistä mausteista vauhdittaa myös aineenvaihdunta?

Mausteet ovat nopea ja yksinkertainen tapa tehdä ruoasta maukasta, mutta niistä voi olla joskus muutakin hyötyä. Kun valitset mausteet ruokiisi viisaasti, saatat vauhdittaa aineenvaihduntaasi ja kehosi pystyy polttamaan enemmän rasvaa. Näillä neljällä mausteella on tutkitusti rasvanpolttoa tehostavia vaikutuksia:

Inkiväärillä hoikemmaksi

Inkiväärissä on paljon antioksidantteja, joten sen hyödyt terveydelle ovat merkittävät. Inkivääri voi piristää aineenvaihduntaa jopa 20 prosentilla noin kolmen tunnin ajaksi. Tämä johtuu pääosin inkiväärin sisältämistä, aineenvaihduntaa piristävistä yhdisteistä, kuten kapsaisiinista.

Kaneli – terveellinen ja maukas herkku

Kaneli on mauste, joka etenkin talvella tekee monesta reseptistä hiukan herkullisemman, mutta myös terveellisemmän. Kaneli tehostaa aineenvaihduntaa, auttaa ruoansulatuksessa ja voi jopa auttaa säätelemään verensokeria kakkostyypin diabetesta sairastavilla. Muista kuitenkin, ettei kanelia kannata nautiskella liikaa, sillä se sisältää terveydelle haitallista kumariinia.

Chilillä ja cayennepippurilla potkua aineenvaihduntaan

Voimakas ja mausteinen cayennepippuri nostaa kehon lämpötilaa ja piristää aineenvaihduntaa. Lisäksi cayennen kapsaisiini auttaa aivoja vapauttamaan endorfiineja.

Maustekurkumalla rasva palamaan

Maustekurkuma on yksi currymausteseoksen ainesosista. Maustekurkuman sisältämä antioksidanttinen kurkumiini on yhdiste, jolla on tulehdusta estäviä vaikutuksia. Maustekurkuman kurkumiinin tutkimuksissa todettu vähentävän painonnousua ja ehkäisevän rasvakudoksen kasvua.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja