Polta rasvaa ja laihdu: Neljä ruokaa, joita sinun pitäisi syödä

Kuuluvatko kananmunat sinun ruokavalioosi? Shutterstock

Tarvitsetko apua nälänhillinnän kanssa? Ravitsemusterapeutti Julie Uptonin mukaan tämä on laihduttajien yleisin ongelma.

– Et suinkaan ole yksin. Suurin osa painon kanssa taistelevista asiakkaistani taistelee myös näläntunnetta vastaan. Tähän tahdonvoima ei aina auta, Upton toteaa.

Hyvä uutinen kuitenkin on, että tutkimuksissa on löydetty tiettyjen ruokien vaikuttavan aivojen neurotransmittereihin nälkää hilliten, jolloin myös laihduttaminen ja rasvanpoltto helpottuu.

– Syö enemmän näitä ruokia, niin pidät nälän loitolla ja laihdut, Upton lupaa.

Hillitse nälkää ja polta rasvaa näillä:

1. Omenat

Omena päivässä pitää ainakin kilot loitolla, jos ei vanhaa kunnon lääkäriä. Tutkimusten mukaan omenoiden kuidut ja luonnolliset hapot edistävät rasvanpolttoa.

2. Pavut, herneet ja linssit

Pavuilla, herneillä ja linsseillä on kolmitehoinen vaikutus painonpudotukseen! Ne hillitsevät kuitujensa ansiosta nälkää, ovat erinomaisia proteiininlähteitä ja omaavat alhaisen glykeemisen indeksin, joka pitää hiilarihimot loitolla.

3. Kananmunat

Kananmunat sisältävät paitsi proteiinia, hillitsevät ne myös nälkää aiheuttavan hormonin toimintaa. Aloita siis päiväsi kananmuna-aamiaisella!

4. Pähkinät

Vaikka pähkinät mielletäänkin kaloripommeiksi, voivat ne olla itse asiassa auttaa laihtumaan. Pähkinät sisältävät terveellisiä rasvoja ja niiden proteiinit pitävät sinut kylläisenä pidempään. Pähkinät myös vauhdittavat aineenvaihduntaa.

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.