Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pollo alla Romana - kanaa roomalaisittain

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.01.2016 17:55

Tässä helppo ja maukas kanaruoka säähän ja päivään katsomatta. Kylmään pimeyteen se tuo lämpöä ja väriä. Pollo alla Romana on todellinen klassikko täynnä yksinkertaista italialaista makumaailmaa Välimeren lämmöstä. Buon appetito!

PS. Muistathan, että broilerissa ja kanassa makueron tehotuotetun ja laadukkaan lihan välillä huomaa varsin helposti. Ja maukkaat linnut ovat eläneet kivemman elämän. 

MTV Oy, All rights reserved

Pollo alla Romana

4 hlölle

4 luullista kanan tai broilerin rintaleikettä tai koipea (tai kokonainen lintu pilkottuna)

80 g pekonia, hienonnettuna (pancetta vielä parempi, jos löytyy)

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl kuivaa valkoviiniä

400 g tölkki tomaatteja kokonaisina tai murskana

4 paprikaa (mieluiten punaisia sekä keltaisia), suikaloituna, siemenet pois

2 rkl kapriksia

oliiviöljyä

ripaus sokeria

suolaa

mustapippuria

(basilikaa revittynä koristeeksi)

(rapeakuorista vaaleaa leipää kylkeen)

Laita pilkottu pekoni tai pancetta isolle paistinpannulle. Laita pannu kuumenemaan ja anna rasva sulaa. Paista pekoni rapsakaksi keskilämmöllä. Ota pekonisilppu pannulta syrjään. Mausta kanapalat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Paista pekonirasvassa kanapaloja ja valkosipulia muutama minuutti, kunnes molempiin tulee kaunis väri ja kanannahka on rapsakka. Lorauta sekaan viini ja anna sen poreilla muutama minuutti. Lisää tomaatit ja paprikasoirot sekä ripaus sokeria. Annan kiehahtaa ja laske lämpöä matalalle. Anna hautua 45 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja mehevää. Lisää kaprikset mukaan puolivälissä. Maista ja mausta mieleiseksi. Nosta kananrinta lautaselle ja ripottele pinnalle revittyä basilikaa. Tarjoile rapeakuorisen leivän kera.

Lisää aiheesta:

Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissaMarsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenPunaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaavaPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraPollo alla Parmigiana - parmesaanikana
broileribroileriruokaitalialainenkanakanaruokaklassikkoklassikkoruokapaprikareseptitomaatti

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana