Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana

MTV
Julkaistu 03.07.2019 09:55

MTV LIFESTYLE

Pollo alla Diavolan nimi, kanaa paholaisen tapaan, vie ajatuksen helposti tuliseen kanaan. Nimi tulee kuitenkin liekeistä, joissa broileri grillataan. Chiliäkin löytyy, ei siinä.

Kokonaisena kypsennetty broileri on yksiä aliarvostetuimpia raaka-aineita maassa, jossa vedetään maailman eniten hunajamarinoituja broilerifileitä. Oma lempiosani on ilman muuta koipi, josta löytyy makua reippaasti rintafilettä enemmän. Eniten pidän kuitenkin siitä, että lautasella on useampaa broilerin osaa, joita voi samalla vertailla.

Pollo alla Diavola perhostetaan eli leikataan broileri halki, maustetaan ja grillataan. Leikkaako selkä- vai rintapuolelta auki, on makuasia.

sivumaku-pollo-diavola-grilli
MTV

Makujippo nro 1 on voin ja mausteiden ujuttaminen nahan vällin. Tekee nahkasta rapsakan ja maut imeytyvät paremmin lihaan.

Kokonaista broileria näkee harvakseltaan tuoreena, mutta pakasteena niitä löytyy aina ainakin isommista marketeista. Luomuna ja tavallisena, joskus myös maissikanana. Pakasteesta otettuna täytyy kokkailu lykätä seuraavaan päivään, jotta tipu ehtii sulaa.

Kirjoitin reseptin suurpiirteisenä, koska broilerin koko määrittää mittasuhteita.

HUOM! Kannattaa ottaa mukaan lihalämpömittari. Kun broileri on paksuimmasta kohdasta 70°C, on liha kypsää.

PS. Mikäli lihaa tulee yli yhden aterian tarpeen, on ratkaisu tulossa seuraavaksi blogiin. Lisäksi kokonaisesta broilerista TÄYTYY tehdä kanaliemi, jonka voi myös pakastaa, mikäli ei tule tarpeita lähipäivinä.

PPS. Tsekkaa myös muut kanareseptit!   

Pollo alla Diavola

Ainekset:

1 kokonainen broileri

voita

yrttejä (esim. rosmariini, timjami, oregano)

chiliä (tuoreena tai hiutaleina, maun mukaan, voi myös korvata erilaisilla pippureilla)

suolaa

mustapippuria

Laita grilli (tai grillivastukset vähän myöhemmin) kuumenemaan.

Halkaise broileri selkä- tai rintapuolelta ”perhoseksi”.

Ota nökäre voita sormiin ja työnnä ne broilerin nahan alle kauttaaltaan, jotta voita levittyy kaikkialle lihaan. Levitä hienonnettuja yrttejä sekä suolaa ja pippuria ja chiliä broilerin nahan sisälle kauttaaltaan. Ripottele pinnalle vielä kauttaaltaan chiliä ja suolaa.

Kun grillissä on hiillos kuumana, laita lintu nahkapuoli alaspäin paahtumaan. Anna kypsyä n. 175 asteessa n. 30 min. Käännä ja anna paahtua vielä 10-15 min tai kunnes sisälämpötila paksuimmassa kohdassa on 70°C. Ota grillistä ja leikkaa palasiksi ja nauti.

sivumaku-pollo-diavola-pystyMTV

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäParas ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasGrillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeamminPaahdettu kana ja tomaattinen lehtikaali
grillausreseptigrillattu broilerigrillaaminenbroilerireseptibroileri

Tuoreimmat aiheesta

grillausresepti
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 26.05.201622:09
    grillaaminen

    Grillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä

  • 09.09.201521:30
    aasialainen

    Lihapullat osa 16 - vietnamilaiset possuvartaat chilisoosilla

  • 07.07.201512:55
    grillaus

    Kebab ja itsetehty pitaleipä