Poimi juhannuksen parhaat reseptit: Grillaa herkullisia hampurilaisia!

Mainos
Pekonihampurilainen
Kesko

Poimi reseptit ja vinkit siihen, kuinka loihdit juhannukseksi kesän mehevimmät burgerit jauheliha-, kana-, hauki- tai mustapapupihveillä!

VINKKI! Hampurilaissämpylät kannattaa leipoa itse. Kaikkein parhaiten hampurilaisten seuraksi sopivat pehmoiset briossisämpylät.

Briossitaikina muistuttaa rakenteeltaan pullataikinaa ja briossit ovat siksi parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen. Briossisämpylät voi leipoa etukäteen, kunhan ne pakastaa tuoreina, jolloin ne säilyvät kuohkeina ja pehmeinä.


Juhannuksena ruoanlaittoon perinteisesti panostetaan ja etenkin grilliherkut ovat juhannuksena suosittuja. Keskikesän juhla onkin mitä parhain aika valmistaa itse hampurilaisia, jotka kypsyvät grillissä.

– Juhannukseksi voi hyvin tehdä vaikkapa hampurilaisbuffetin, jonka antimista jokainen voi koota itselleen hampurilaisen. Tällöin kaikki saavat rakennettua burgerin juuri oman makunsa mukaan, Keskon ruokatoimittaja Laura Halonen kertoo.

Hampurilaiset voi valmistella hyvissä ajoin

Moni viettää keskikesän juhlaa mökillä. Jos juhannusta vietetään olosuhteissa, joissa työskentelytilat eivät ole samanlaiset kuin kotona, voi suosiolla turvautua hampurilaisten täytevaihtoehtoja valittaessa laadukkaisiin valmistuotteisiin.

– Tänä kesänä ruokakaupoissa on tarjolla esimerkiksi useita erilaisia valmiita, raakoja jauhelihapihvejä, jotka ovat valmiiksi maustettuja ja helppoja grillata sellaisenaan, Halonen vinkkaa.

VINKKI! Pikapikkelöidyt kasvikset ovat mukava lisä hampurilaisen täytteisiin. Klassisten hölskytyskurkkujen lisäksi kokeile myös pikkelöityjen kasvisten reseptiä.


Pekoni täydentää hampurilaisen

Pekoni on vuosi toisensa jälkeen säilyttänyt asemansa yhtenä suomalaisten suosikeista grilliherkkujen joukossa. Ruokakauppojen hyllyiltä löytyy tätä nykyä myös paksumpia pekonisiivuja, jotka sopivat parhaiten grillattaviksi – ja tietysti grillistä suoraan hampurilaisen väliin.

– Lihan ystäville suosittelen lämpimästi pekoniburgerien reseptiä. Pekoniburgerien savupaprikamajoneesi on täydellinen lisä suolaiseen hampurilaiseen, Halonen toteaa.

Hedelmäiset kanahampurilaiset ovat trendikästä herkkua

VINKKI! Hampurilaisia voi valmistaa myös pieninä annosversioina, niin kutsuttuina slidereina. Jos minihampurilaisia haluaa tarjota esimerkiksi alkupalaksi, kannattaa kokeilla aasialaisten slidereiden tai jättikatkarapuslidereiden reseptejä.

Myös hedelmien grillaaminen on ehdottomasti kokeilemisen arvoista tänä kesänä. Jos kanahampurilaiset kuuluvat omien suosikkiruokien joukkoon, maistuvat juhannuksena varmasti myös hedelmäiset kanahampurilaiset.

– Hedelmäisten kanahampurilaisten väliin lisätään fetaa ja grillattua nektariinia. Trendikkään hampurilaisreseptin makumaailma on erityisen raikas. Makean ja suolaisen yhdiselmä toimii aina – hampurilaisissakin! Halonen vinkkaa.

Kalapihvit maistuvat hampurilaisten välissä

Kalaruoat kuuluvat suomalaiseen kesään, ja kala sopii oivallisesti myös hampurilaisten väliin. Halonen suosittelee kalaruokien ystäville erityisesti haukihampurilaisia, joita varten haukimurekepihvit kannattaa tehdä itse, mutta myös Pirkan valmiit saaristolaiskalapihvit ovat herkullinen ja vastuullinen vaihtoehto.

– Pihvien lisäksi haukihampurilaisten täytteeksi suosittelen valmistamaan marinoitua-kurkkufenkolisalaattia ja tillidijoninsinappi-majoneesia, Halonen toteaa.

Mustapavuista lihaton vaihtoehto kasvissyöjälle

​​​​​​​

Mikäli hampurilaisista haluaa valmistaa juhannukseksi kasvisversion, testaa rohkeasti mustapapuhampurilaisten reseptiä.

– Maukkaat ja mehevät mustapapupihvit muistuttavat ulkonäöltään jauhelihapihviä. Täytä hampurilaiset iduilla ja porkkanalla tai kokeile perinteisempiä täytteitä, Halonen vinkkaa.

Kesäiset lisäkkeet kruunaavat hampurilaisaterian

VINKKI! Slidereiden ideaa voi hyödyntää myös jälkiruoan saralla. Poimi suklaa-kirsikkaslidereiden resepti täältä!

​​​​​​​

Itse tehdyt hampurilaiset kaipaavat tietysti seurakseen myös lisäkkeitä, kuten perunoita tai salaattia. Kun hampurilaisreseptien kohdalla innostuu kokeilemaan jotain uutta, on silmät syytä pitää auki myös trendikkäiden lisäkereseptien suhteen.

– Perunat kuuluvat tietysti perinteisesti hampurilaisten seuraksi, joten mikä olisikaan parempi lisäke juhannuksen hampurilaisille kuin uusista perunoista tehdyt vartaat? 

Hauskat perunavartaat on helppo tehdä: pujota ohuiksi viipaloidut raa’at perunat liotettuihin varrastikkuihin, sivele pintaan öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Tämän jälkeen perunavartaat ovat valmiita grillattaviksi, Halonen neuvoo.

​​​​​​​

Viime vuosina kaalista valmistettu coleslaw-salaatti on noussut suomalaisten suosioon. Perinteisestä kaalisalaatista voi valmistaa myös entistä trendikkäämmän version, kaleslaw'n.

– Lehtikaalista tehty kaleslaw on herkullinen ja upean värinen vaihtoehto perinteiselle coleslaw'lle, Halonen kertoo. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja