Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poimi juhannuksen parhaat reseptit: Grillaa herkullisia hampurilaisia!

Kesko
Julkaistu 14.06.2017 07:33(Päivitetty 19.06.2017 09:04)

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KESKO

Poimi reseptit ja vinkit siihen, kuinka loihdit juhannukseksi kesän mehevimmät burgerit jauheliha-, kana-, hauki- tai mustapapupihveillä!

VINKKI! Hampurilaissämpylät kannattaa leipoa itse. Kaikkein parhaiten hampurilaisten seuraksi sopivat pehmoiset briossisämpylät.

Briossitaikina muistuttaa rakenteeltaan pullataikinaa ja briossit ovat siksi parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen. Briossisämpylät voi leipoa etukäteen, kunhan ne pakastaa tuoreina, jolloin ne säilyvät kuohkeina ja pehmeinä.

6726
Kesko

Juhannuksena ruoanlaittoon perinteisesti panostetaan ja etenkin grilliherkut ovat juhannuksena suosittuja. Keskikesän juhla onkin mitä parhain aika valmistaa itse hampurilaisia, jotka kypsyvät grillissä.

– Juhannukseksi voi hyvin tehdä vaikkapa hampurilaisbuffetin, jonka antimista jokainen voi koota itselleen hampurilaisen. Tällöin kaikki saavat rakennettua burgerin juuri oman makunsa mukaan, Keskon ruokatoimittaja Laura Halonen kertoo.

Hampurilaiset voi valmistella hyvissä ajoin

Moni viettää keskikesän juhlaa mökillä. Jos juhannusta vietetään olosuhteissa, joissa työskentelytilat eivät ole samanlaiset kuin kotona, voi suosiolla turvautua hampurilaisten täytevaihtoehtoja valittaessa laadukkaisiin valmistuotteisiin.

– Tänä kesänä ruokakaupoissa on tarjolla esimerkiksi useita erilaisia valmiita, raakoja jauhelihapihvejä, jotka ovat valmiiksi maustettuja ja helppoja grillata sellaisenaan, Halonen vinkkaa.

VINKKI! Pikapikkelöidyt kasvikset ovat mukava lisä hampurilaisen täytteisiin. Klassisten hölskytyskurkkujen lisäksi kokeile myös pikkelöityjen kasvisten reseptiä.

8304

Pekoni täydentää hampurilaisen

Pekoni on vuosi toisensa jälkeen säilyttänyt asemansa yhtenä suomalaisten suosikeista grilliherkkujen joukossa. Ruokakauppojen hyllyiltä löytyy tätä nykyä myös paksumpia pekonisiivuja, jotka sopivat parhaiten grillattaviksi – ja tietysti grillistä suoraan hampurilaisen väliin.

– Lihan ystäville suosittelen lämpimästi pekoniburgerien reseptiä. Pekoniburgerien savupaprikamajoneesi on täydellinen lisä suolaiseen hampurilaiseen, Halonen toteaa.

Hedelmäiset kanahampurilaiset ovat trendikästä herkkua

7116Kesko

VINKKI! Hampurilaisia voi valmistaa myös pieninä annosversioina, niin kutsuttuina slidereina. Jos minihampurilaisia haluaa tarjota esimerkiksi alkupalaksi, kannattaa kokeilla aasialaisten slidereiden tai jättikatkarapuslidereiden reseptejä.

9003Kesko

Myös hedelmien grillaaminen on ehdottomasti kokeilemisen arvoista tänä kesänä. Jos kanahampurilaiset kuuluvat omien suosikkiruokien joukkoon, maistuvat juhannuksena varmasti myös hedelmäiset kanahampurilaiset.

– Hedelmäisten kanahampurilaisten väliin lisätään fetaa ja grillattua nektariinia. Trendikkään hampurilaisreseptin makumaailma on erityisen raikas. Makean ja suolaisen yhdiselmä toimii aina – hampurilaisissakin! Halonen vinkkaa.

Kalapihvit maistuvat hampurilaisten välissä

8318Kesko

Kalaruoat kuuluvat suomalaiseen kesään, ja kala sopii oivallisesti myös hampurilaisten väliin. Halonen suosittelee kalaruokien ystäville erityisesti haukihampurilaisia, joita varten haukimurekepihvit kannattaa tehdä itse, mutta myös Pirkan valmiit saaristolaiskalapihvit ovat herkullinen ja vastuullinen vaihtoehto.

– Pihvien lisäksi haukihampurilaisten täytteeksi suosittelen valmistamaan marinoitua-kurkkufenkolisalaattia ja tillidijoninsinappi-majoneesia, Halonen toteaa.

Mustapavuista lihaton vaihtoehto kasvissyöjälle

7110Kesko​​​​​​​

Mikäli hampurilaisista haluaa valmistaa juhannukseksi kasvisversion, testaa rohkeasti mustapapuhampurilaisten reseptiä.

– Maukkaat ja mehevät mustapapupihvit muistuttavat ulkonäöltään jauhelihapihviä. Täytä hampurilaiset iduilla ja porkkanalla tai kokeile perinteisempiä täytteitä, Halonen vinkkaa.

Kesäiset lisäkkeet kruunaavat hampurilaisaterian

VINKKI! Slidereiden ideaa voi hyödyntää myös jälkiruoan saralla. Poimi suklaa-kirsikkaslidereiden resepti täältä!

9001Kesko​​​​​​​

Itse tehdyt hampurilaiset kaipaavat tietysti seurakseen myös lisäkkeitä, kuten perunoita tai salaattia. Kun hampurilaisreseptien kohdalla innostuu kokeilemaan jotain uutta, on silmät syytä pitää auki myös trendikkäiden lisäkereseptien suhteen.

– Perunat kuuluvat tietysti perinteisesti hampurilaisten seuraksi, joten mikä olisikaan parempi lisäke juhannuksen hampurilaisille kuin uusista perunoista tehdyt vartaat? 

– Hauskat perunavartaat on helppo tehdä: pujota ohuiksi viipaloidut raa’at perunat liotettuihin varrastikkuihin, sivele pintaan öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Tämän jälkeen perunavartaat ovat valmiita grillattaviksi, Halonen neuvoo.

8250Kesko​​​​​​​

Viime vuosina kaalista valmistettu coleslaw-salaatti on noussut suomalaisten suosioon. Perinteisestä kaalisalaatista voi valmistaa myös entistä trendikkäämmän version, kaleslaw'n.

– Lehtikaalista tehty kaleslaw on herkullinen ja upean värinen vaihtoehto perinteiselle coleslaw'lle, Halonen kertoo. 

8266Kesko

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Juhannusruoka ja -reseptit: Parhaat salaatit ja grilliruoat – jälkkäriksi vaikka britakakku tai maailman helpoin raparperipiirakkaMitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissaTässä on kesän varmin hitti – näillä vinkeillä onnistut!Vegeä grilliin! Näin loihdit maukkaat kasvisherkut grillissä5 vaihtoehtoa hampurilaissämpylälle – kokeile herkullisia burgeri-ideoita!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • pe17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • to20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa