Poikkeava väri ja maku – oletko kuullut tästä oudosta mansikkalajikkeesta?
![Copyright: Shutterstock. Ananasmansikka](https://im.mtvuutiset.fi/image/5521954/landscape16_9/1600/900/ca21b73cf91f3c51a35692effd93b873/dV/ananasmansikka.jpg)
Suomessa olemme tottuneet punaisiin mansikoihin, mutta miltä kuulostaisi valkoinen mansikka, joka maistuu ananakselta?
Vaikka ananasmansikan valkoinen väri ei monille välttämättä olekaan houkutteleva, maku vakuuttaa.
Helposti saattaisi ajatella, että kyseessä on raaka mansikka, mutta ananasmansikan maku muistuttaa paljon makeaa ananasta.
Vanha mansikkalajike
Ananasmansikat ovat hieman normaalia mansikkaa pienempiä. Itse mansikkalajike on vanha, mutta makua ja viljeltävyyttä on parannettu risteyttämällä mansikkalajeja keskenään.
Mansikan kasvattaminen onnistuu myös Suomessa ja se kestää talven koko maassa.
Ananasmansikan väristä on myös hyötyä, sillä linnut eivät yleensä koske marjoihin.
Lähde: Viherpeukalot.fi, Theladbible.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka