Poikkeava väri ja maku – oletko kuullut tästä oudosta mansikkalajikkeesta?

Ananasmansikka
Ananasmansikan ulkonäkö saattaa hämätä. Maultaan se on erittäin makea. Shutterstock

Suomessa olemme tottuneet punaisiin mansikoihin, mutta miltä kuulostaisi valkoinen mansikka, joka maistuu ananakselta?

Vaikka ananasmansikan valkoinen väri ei monille välttämättä olekaan houkutteleva, maku vakuuttaa.

Helposti saattaisi ajatella, että kyseessä on raaka mansikka, mutta ananasmansikan maku muistuttaa paljon makeaa ananasta.

Vanha mansikkalajike

Ananasmansikat ovat hieman normaalia mansikkaa pienempiä. Itse mansikkalajike on vanha, mutta makua ja viljeltävyyttä on parannettu risteyttämällä mansikkalajeja keskenään. 

Mansikan kasvattaminen onnistuu myös Suomessa ja se kestää talven koko maassa.

Ananasmansikan väristä on myös hyötyä, sillä linnut eivät yleensä koske marjoihin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.