Poikkeava väri ja maku – oletko kuullut tästä oudosta mansikkalajikkeesta?
Suomessa olemme tottuneet punaisiin mansikoihin, mutta miltä kuulostaisi valkoinen mansikka, joka maistuu ananakselta?
Vaikka ananasmansikan valkoinen väri ei monille välttämättä olekaan houkutteleva, maku vakuuttaa.
Helposti saattaisi ajatella, että kyseessä on raaka mansikka, mutta ananasmansikan maku muistuttaa paljon makeaa ananasta.
Vanha mansikkalajike
Ananasmansikat ovat hieman normaalia mansikkaa pienempiä. Itse mansikkalajike on vanha, mutta makua ja viljeltävyyttä on parannettu risteyttämällä mansikkalajeja keskenään.
Mansikan kasvattaminen onnistuu myös Suomessa ja se kestää talven koko maassa.
Ananasmansikan väristä on myös hyötyä, sillä linnut eivät yleensä koske marjoihin.
Lähde: Viherpeukalot.fi, Theladbible.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan