Poikkeava väri ja maku – oletko kuullut tästä oudosta mansikkalajikkeesta?

Ananasmansikka
Ananasmansikan ulkonäkö saattaa hämätä. Maultaan se on erittäin makea. Shutterstock

Suomessa olemme tottuneet punaisiin mansikoihin, mutta miltä kuulostaisi valkoinen mansikka, joka maistuu ananakselta?

Vaikka ananasmansikan valkoinen väri ei monille välttämättä olekaan houkutteleva, maku vakuuttaa.

Helposti saattaisi ajatella, että kyseessä on raaka mansikka, mutta ananasmansikan maku muistuttaa paljon makeaa ananasta.

Vanha mansikkalajike

Ananasmansikat ovat hieman normaalia mansikkaa pienempiä. Itse mansikkalajike on vanha, mutta makua ja viljeltävyyttä on parannettu risteyttämällä mansikkalajeja keskenään. 

Mansikan kasvattaminen onnistuu myös Suomessa ja se kestää talven koko maassa.

Ananasmansikan väristä on myös hyötyä, sillä linnut eivät yleensä koske marjoihin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja