Pizzaa ei ehkä kannatakaan tilata netistä – tässä syy

pizza
Shutterstock

Netistä tilatessa saattaa tilaus lipsahtaa rasvaisemman ruoan puolelle, kertoo tuore tutkimus.

Management Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset käyttävät enemmän rahaa tilatessaan ruokaa netistä, mutta yleensä tilaus sisältää myös rasvaisempia ja runsaskalorisempia ruokia.

Toronton, Duken ja Singaporen yliopistojen tekemässä tutkimuksessa otettiin tarkempaan syyniin 160 000 pizzatilausta. Huomattiin, että ne tilaukset, jotka tehtiin tietokoneella tai älypuhelimella, sisälsivät 3,5 prosenttia enemmän kilokaloreita – ja 14 prosenttia enemmän lisäpyyntöjä, kuten ylimääräisiä ainesosia – kuin ne tilaukset, jotka tehtiin puhelimitse tai kasvokkain.

Tulokset osoittavat, että ihmiset lipsuvat herkemmin terveellisistä elämäntavoista, kun heidän ei tarvitse olla kontaktissa toisen ihmisen kanssa, eikä näin hävetä ruokatilaustaan.

– Kun vapaudumme sosiaalisesta paineesta, tilaamme sitä, mitä oikeasti haluamme, taloustieteen opettaja Ryan McDevitt Duken yliopistosta kertoo Huffington Postille.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja