Mainos

Pizzaa aamupalaksi? Asiantuntijan mukaan se on muroja terveellisempi valinta

Haluatko aloittaa aamusi mahdollisimman ravitsevalla aamupalalla? Siinä tapauksessa lautaselle kannattaa valita murojen sijasta pizzaa, ravitsemusterapeutti väittää.

Ravitsemusterapeutti ja bloggari Chelsey Amer on aiheuttanut ympärilleen kohua väittämällä, että pizzapala on sokerisia muroja tasapainoisempi aamupalavaihtoehto.

– Saatat yllättyä tiedosta, että keskimäärin pala pizzaa ja kulhollinen muroja täysmaidon kanssa sisältävät lähes saman verran kilokaloreita, Amer toteaa.

Vaikka kalorimäärä on lähes sama, näistä kahdesta vaihtoehdosta pizza sisältää enemmän proteiineja, jotka auttavat pitämään sinut kylläisenä pidempään.

Kiinnitä huomiota murojen ravintosisältöön

Ennen kuin alat suunnitella uusia aamiaistottumuksiasi, malta vielä hetki. Newyorkilainen ravitsemusterapeutti Keri Gans haluaa nimittäin muistuttaa, että murot voivat olla pizzaa parempi vaihtoehto, kunhan valitset murosi oikein.

Kun valitset lautasellesi kuitupitoisia muroja, verensokerisi pysyy tasaisena, eikä sudennälkää pääse syntymään. Murojen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, mitä murojen kanssa oikein nautit. 

– Voit lisätä murojen päälle marjoja, joissa on runsaasti vitamiineja. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat omenat ja banaanit, pähkinät, siemenet ja jopa jogurtti, Gans toteaa.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja