Olen tehnyt pizzaa lukemattomilla eri tavoilla. Neljä parasta taikinaohjetta olen jakanut eteenpäin. Eipä se lätty siitä kummene. Taikinan oikea käsittely on vähintään yhtä tärkeää. Tällä kertaa kokeilin kuitenkin tyystin toista tapaa. Näin jossain kuvan pizzapiiraasta. Brittiläisen pien tapaisesta vuokaan tehdystä herkusta. Oli pakko kokeilla. Homma menee jopa tavallista pizzaa helpommin. Teet taikinan, täytät pienen vuoan kaikella, mitä laittaisit pizzan päälle ja peittelet taikinan kanneksi. Tuloksena on asteen verran pizzaa hienostuneempi hiukopala, joka toimii mainiosti vaikka alku- tai iltapalana. Lisäksi se on ylivoimainen tapa käyttää tähteitä hyödyksi.
HUOM! Voit kokeilla tähän myös Henri Alénin kuuluisaa Mutti-soosia.
Pizza pie
4 hlölle
1/2 annos pizzataikinaa (ohje)
1 annos pizzakastiketta (kts. alla)
mozzarellaa noppakuutiota pienemmäksi pilkottuna



