Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza pie - kuppipizza

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 25.02.2014 20:09

Olen tehnyt pizzaa lukemattomilla eri tavoilla. Neljä parasta taikinaohjetta olen jakanut eteenpäin. Eipä se lätty siitä kummene. Taikinan oikea käsittely on vähintään yhtä tärkeää. Tällä kertaa kokeilin kuitenkin tyystin toista tapaa. Näin jossain kuvan pizzapiiraasta. Brittiläisen pien tapaisesta vuokaan tehdystä herkusta. Oli pakko kokeilla. Homma menee jopa tavallista pizzaa helpommin. Teet taikinan, täytät pienen vuoan kaikella, mitä laittaisit pizzan päälle ja peittelet taikinan kanneksi. Tuloksena on asteen verran pizzaa hienostuneempi hiukopala, joka toimii mainiosti vaikka alku- tai iltapalana. Lisäksi se on ylivoimainen tapa käyttää tähteitä hyödyksi.

HUOM! Voit kokeilla tähän myös Henri Alénin kuuluisaa Mutti-soosia.

Pizza pie

4 hlölle

1/2 annos pizzataikinaa (ohje)

1 annos pizzakastiketta (kts. alla)

mozzarellaa noppakuutiota pienemmäksi pilkottuna

parmesaania raastettuna

oliiviöljyä

Täytteeksi esim.

palvikinkkua

pekonia

salamia

chorizoa

kypsää patalihaa

kypsää broileria

oliiveja

erilaisia juustoja

kasviksia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pieniä vuokia (noin 10 cm halkaisijaltaan) hiukan oliiviöljyllä. Lappaa sisään ensin täytteet ja mozzarellapalat - ei kukkuralleen. Kaada sekaan pizzakastiketta ja sekoita kevyesti. Tee pizzataikinasta ohuehkoja pyöreitä levyjä, jotka yltävät pari senttiä vuoan reunojen yli. Laita levy kanneksi vuoan päälle ja painele reunoihin kevyesti kiinni. Voitele taikinan pintaa kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Laita vuoat uuniin keskitasolle ja paista 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nauti.

Pizzakastike

4 tavalliseen pizzaan


1 tlk tomaattimurskaa tai kokonaisia tomaatteja

2 rkl tomaattipyreetä

3 valkosipulinkynttä, murskattuna ja hienonnettuna

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

1,5 rkl kuivattua oreganoa

0,5-1 tl chilirouhetta

1 tl fenkolinsiemeniä, morttelissa jauhettuna

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

Kuumenna kattilassa oliiviöljy keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja chili ja kuullota puoli minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kypsennä sitä minuutin verran. Lisää tomaattimurska, punaviinietikka, oregano, fenkolinsiemenjauhe. Hauduta 30 min. Mausta mieleiseksi suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Lisää aiheesta:

Maukkaan raikas kanakebabStromboli - pizzarullaReuben Stromboli - supermaukas pizzarullaPide - turkkilainen pizzapiirasPeltipizza - silleen kuin ItaliassaPizza Margarita Herlevi
alkupalaalkuruokapizzapizza pieresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

alkupala
  • 17.12.201713:49
    juomasekoitus

    Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat

  • 02.10.201617:45
    alkuruoka

    Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

  • 28.10.201521:14
    butternut squash

    Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

  • 02.08.201519:46
    antipasto

    Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä