Pirskahteleva booli uuden vuodenvaihteen juhlintaan – tätä kannattaa kokeilla!

Hugo
Raikas Hugo-booli sopii juhlajuomaksi Shutterstock

Makuja.fi sai Bar Lilla e:n baarimestari Jarkko Issukalta täydellisen booliohjeen, jolla voi juhlistaa uuttavuotta.

Varsinkin Etelä-Euroopassa tällä hetkellä suosittu cocktail Hugo kääntyy baarimestari Jarkko Issukan mukaan hyvin myös booliksi. Tällä ohjeella saat tehtyä helposti vieraita ihastuttavan juoman:

Hugo-booli

3,5 dl seljankukkalikööriä
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
1 pullo kuivaa Cava-kuohuviiniä
0,5 l kivennäisvettä
Tuoreita mintunlehtiä

Taputtele mintunlehtiä kättä vasten, jotta niistä lähtee parhaiten raikas aromi irti.

Yhdistä kaikki raaka-aineet jäiden kanssa ja sekoita varovasti kylmäksi.

Kuplat kuuluvat uuteen vuoteen, joten kyseinen booli onkin piristävä vaihtoehto. Trendikäs seljankukka ja raikas minttu viimeistelevät juoman. Boolia voi oman maun mukaan terästää vielä esimerkiksi 1–2 desilitralla laadukasta giniä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.