Pirskahteleva booli uuden vuodenvaihteen juhlintaan – tätä kannattaa kokeilla!
Makuja.fi sai Bar Lilla e:n baarimestari Jarkko Issukalta täydellisen booliohjeen, jolla voi juhlistaa uuttavuotta.
Varsinkin Etelä-Euroopassa tällä hetkellä suosittu cocktail Hugo kääntyy baarimestari Jarkko Issukan mukaan hyvin myös booliksi. Tällä ohjeella saat tehtyä helposti vieraita ihastuttavan juoman:
Hugo-booli
3,5 dl seljankukkalikööriä
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
1 pullo kuivaa Cava-kuohuviiniä
0,5 l kivennäisvettä
Tuoreita mintunlehtiä
Taputtele mintunlehtiä kättä vasten, jotta niistä lähtee parhaiten raikas aromi irti.
Yhdistä kaikki raaka-aineet jäiden kanssa ja sekoita varovasti kylmäksi.
Kuplat kuuluvat uuteen vuoteen, joten kyseinen booli onkin piristävä vaihtoehto. Trendikäs seljankukka ja raikas minttu viimeistelevät juoman. Boolia voi oman maun mukaan terästää vielä esimerkiksi 1–2 desilitralla laadukasta giniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka