Pirkka ja Rainbow yllättivät täysin! Tummat suklaat MTV:n makutestissä

kaikki
Makutestiin valittiin kaiken kaikkiaan 14 erilaista tummaa suklaata.

MTV:n Makuja-sivuston makutestiin valittujen suklaiden joukossa Pirkan ja Rainbow'n tuotteet yllättivät raadin positiivisesti.

Tumma suklaa on tänä päivänä kovassa huudossa, ja tämän villityksen innoittamana Makuja.fi otti makutestiin 14 tummaa suklaata. Tuotteet arvioitiin sokkona.

Raadissa oli mukana sekä erityisen makean suklaan ystäviä että kitkerämmän, erityisen kaakaopitoisten tumman suklaan faneja. Selvisi, että ruokakauppojen tummien suklaiden joukosta löytyy myös sellaisia tuotteita, jotka miellyttävät sekä kitkerämmistä että makeammista tummista suklaista pitäviä.

Pirkka ja Rainbow yllättivät positiivisesti

Makutestissä kaikkein eniten ylistystä keräsivät hieman yllättäen Pirkan ja Rainbow'n tuotteet. Pirkan ja Rainbow'n tuotteista pitivät sekä kitkerämmän suklaan ystävät että makeampaa suklaata kaikkein mieluiten nauttivat.

Pirkan tuotteista mukana oli vähintään 50 prosenttia kaakaota sisältävä tumma suklaa ja Rainbow'n tuotteista sekä 80 että 72 prosenttia kaakaota sisältävät tummat suklaat.

Näin raati arvioi tummia suklaita:

Fin Carré Dark Chocolate (Suklaassa kaakaota vähintään 50 prosenttia)

– Ehkä hieman liian sokerinen tumma suklaa minun makuuni.  Mielestäni tumman suklaan tulee olla kitkerää ja kaakaopitoista. Koostumus myös hieman jauhoinen. Voisin kuvitella, että tämä sopisi hyvin leivontaan. Itse en ostaisi nautiskelusuklaaksi, mutta en toki kieltäydy mistään suklaasta, jos sitä minulle tarjotaan. Tykkään myös enemmän ohuista suklaalevyistä. Suklaasta tulee heti enemmän luksusfiilis, jos palat ovat ohuita.

– Kivat, pienet palat. Ihan ok perusmaku. Kyllä tätä herkkunälkään söisi! Ei liian ”tumma” maku.

– Hyvä koostumus, rapsakka, mutta sulaa suussa. Maku aika makeahko, ainoa viite tummaansuklaaseen on kaakaojauheen sivumaku, eli tämä ei ole yhtään kitkerä tai karvas. Tulee mieleen leivontasuklaa.

– Aika makea. Ei maistu ihan perinteiseltä tummalta suklaalta. Voisi olla maultaan tummempikin. Tällaisena uponnee paremmin vaaleampien maitosuklaiden ystäviin. Ihan hyvä.

– Tosi makea tummaksi suklaaksi, jopa ällömakea, ei voi syödä kovin montaa palaa. Liian vähän kaakaota ja liikaa sokeria, ei oikein maista muuta kuin makeuden.

Fazer Pure Dark 70 % Cocoa (Suklaassa vähintään 70 % kaakaota)

– Aika makea. Ei maistu ihan perinteiseltä tummalta suklaalta. Voisi olla maultaan tummempikin. Tällaisena uponnee paremmin vaaleampien maitosuklaiden ystäviin. Ihan hyvä.

– Hyvä koostumus, rapsakka mutta sulaa suussa. Maku aika makeahko, ainoa viite tummaansuklaaseen on kaakaojauheen sivumaku, eli tämä ei ole yhtään kitkerä tai karvas. Tulee mieleen leivontasuklaa.

– Täyteläinen, hyvä koostumus, ei liian makea, hyvä tumman suklaan maku. Tykkään.

– Yllättävän mauton ensipuraisulla, jälkimaku silti mukavan täyteläinen ja suklainen. Pehmeä maku. Oikeastaan aika hyvä, sillä en todella vahvasta suklaasta pidäkään.

– Selkeästi tummaa suklaata, mutta  hieman kaipaisin lisää makua. Jää vähän vaisuksi ja hyvä, hedelmäinen maku puuttuu. Tämä voisi olla parempaa, jos mukaan sujauttaisi vaikkapa chiliä tai minttua. Kyllä tätä kuitenkin voisin ostaa tumman suklaan himoon.

Chocolate Amatller Chocolate negro 85 % (Kaakaota 85 %)

– Tässä suklaassa on jo hieman hyvää, hedelmäistä makua. Hyvä koostumus ja sopiva kaakaoprosentti. Suosikkini tähän mennessä, eli ostaisin!

– Liian kitkerä ja kuiva. Sulaa kyllä suuhun mutta tarvitsee kyytipojaksi nestettä. aika perinteinen ja tumma. Ei jäänyt kovin hyvä maku suuhun.

– Jotenkin nihkeä, kuiva koostumus. Ihan kiva maku, mutta en tätä ensimmäisenä ostaisi kyllä.

– Ihana! Kaakaota selkeästi eniten tähän mennessä, sopisi hyvin punaviinin kanssa. Laadukkaan oloinen. Ehdottomasti paras näistä kolmesta!

– Aavistuksen hedelmäinen. Tunkkainen ja jauhoinen. En pidä.

Xtra Dark Chocolate (Vähintään 50 % kaakaokuiva-ainetta)

– Todella ällömakea. Ei voi syödä montaa palaa. Tässä ei ole kyllä sokerissa säästetty – ihan kuin sokerilla yritettäisiin peittää kaikki muut maut. Ei maistu laadukkaalta tummalta suklaalta. Palojen paksuus on hyvä, mutta siihen se jääkin. En ostaisi.

– Tuo vähän mieleen joulukalentereiden suklaat. Makea, mutta ei liian. Sopivan tumma. Hyvä.

– Tosi hyvä! Nam. Tätä ostaisin ehdottomasti. Makea, ei liian tumma. Vaikka ei pitäisi tummasta suklaasta, tästä saattaisi pitää.

– Joulusuklaamainen koostumus, mutta ei paha maku. Makeampi kuin tavallinen tummasuklaa, ehkä vähän liiankin makea.

– Selkeästi enemmän makeutta ja vähemmän kaakaota kuin edellisessä, joten tätä voisi syödä vähän isompaan makean nälkään. Vähän jauhoisen oloinen koostumus. Top3:ssa tähän mennessä!

Stockmann Choco käsintehty tumma suklaa (70 % kaakaota)

– Aika makeaa suklaata, mutta sokeri ei kuitenkaan puske läpi liian överisti. Pehmeä ja suussa sulava koostumus. Ehkä vähän mitäänsanomaton maku, mutta kyllä tätä söisi. Ei nyt ihan ykkössuosikkeihini nouse.

– Nam! Koska kitkerät tummat suklaat eivät ole mieleeni, tämä oli minusta hyvää. Sopivan makeaa!

– Pehmeä, sopivan makea. Ehkä hieman keinotekoisen makuinen. Ihan okei.

– Ensimaku mauton, mutta kun maku tulee esille, se on hyvä. Ei liian makea, ei kitkerä, koostumus mukavan rapsakka, ei yhtään kuiva. Tätä tarvitsee syödä vain muutama pala, ja se riittää tyydyttämään suklaahimon.

– Kamalaa, joku outo sivumaku. Kirsikkainen? Todella outo ja liian makea, en tykkää, en ostaisi.

Lindt Excellence 85 % cocoa Dark (85 % kaakaota)

– Kitkerää tummaa suklaata. Tästä pidän! Maussa on syvyyttä ja hedelmäisyyttä. Tämä on nimenomaan pieneen nautiskeluun tarkoitettu, 1-2 isoa palaa kerralla. Hyvänpaksuiset palat. Juotavaa kannattaa ottaa viereen, koska vetää suun kuivaksi.

– En tykkää yhtään. Liian ”tummaa” ja kuivaa makuuni. Oikean tumman suklaan ystäville taatusti kuitenkin kelpaa.

– Pistävä, mutta mauton. Jauhoinen koostumus. En pidä.

– Jotenkin hieman tunkkainen, mutta jälkimaku on hyvä. Plussaa: paljon kaakaota, eikä liian makea. Sopisi ehkä kahvin kanssa.

– Kitkerää ja kuivaa! Jää kitalakeen kiinni. Vähän liian tumma ja ”terveellinen”, ei pysty nauttimaan.

Rainbow Dark 72 % (Kaakaota vähintään 72 %)

– Yllättävän hyvää, vaikka onkin selkeästi melko makeaa. Tätä voisin syödä, vaikka normaalisti pidän kitkerämmästä suklaasta. Tässä on hedelmäinen ja hyvä maku. Ei jää kuivaa suuta.

– Tykkään! Ihanan pehmeää, sopivan makeaa ja sopivan kitkerää. Pähkinäinen ja kermainen maku. Sulaa suuhun.

– Aavistuksen tunkkainen. Makeahko. Ihan hyvä.

– Makea, hyvä. Mahtava koostumus. Ei jätä suuta kuivaksi. Hyvä jälkimaku.

– Jos en tietäisi, veikkaisin tässä olevan pähkinää tai mantelia. Jännä, erikoinen, vähän pistävä ensimaku. Ei houkuttele syömään enempää.

Pirkka tumma suklaa (Vähintään 50 % kaakaota)

– Maultaan sopivan makea ja pehmeä. Kitkeryys loistaa poissaolollaan. Kiva koostumus. Pidän kovasti.

– Tämä sopii taatusti joka makuun: niin täyteläisen, ”oikean” tumman suklaan ystäville kuin makeammankin suklaan ystäville. Ihana koostumus, miellyttävä maku. Ylellinen fiilis!

– Nam! Tosi hyvä, vaikkei olekaan ihan tummimmasta päästä. Aika maitosuklaamainen, eikä liian makea.

– Ei kovin tummaa, maitosuklaan ja joulukalenterisuklaan sekoitus. Ei pahaa, mutta vähän liian tylsää. Pähkinäinen makea maku.

– Järkyttävän kokoinen pala. Eipähän ainakaan tarvitse syödä montaa palaa kerralla. Maku on yllättävän hyvä. Hieman meinaa sokeri puskea läpi, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Ehkä tässä kuitenkin on havaittavissa halvan suklaan makua? Ei missään nimessä huonoimmasta päästä ja voisin syödä toistekin

Marabou Premium 86 % Cocoa Full Bodied Dark Chocolate (Vähintään 86 % kaakaota)

– Todella tunkkainen ja mausta on vaikea saada kiinni. Muistuttaa etäisesti märkää villasukkaa.

– Maistuu lehmältä! Siis ihan oikeasti, tässä on lehmänlannan sivumaku. Todella häiritsevää.  En pysty enää muuta ajattelemaan kuin lehmää. Lehmäsuklaata. On selkeästi tummaa suklaata, mutta sivumakuna lehmä. Ei jatkoon. Lehmä.

– Todella paha maku ja jälkimaku, ei suklaasta tietoakaan.

– Tätä en pystynyt edes syömään kokonaista palaa. Aivan käsittämätön maku, eikä hyvässä mielessä.

– Aika tymäkkä. Jotenkin savuinen ja karvas kaakaon maku. Ei kovin hyvä.

Arriba Supérieur finest dark chocolate 81 % (Suklaassa kaakaota vähintään 81 %)

– Mauton ja mitäänsanomaton. Todella tahmea koostumus. Ei hyvä.

– Ihan kiva. Ei suosikkejani, mutta kyllä tätä söisi useammankin palan. Tosi ”tumman” makuinen. Kiva koostumus.

– Selkeästi todella tummaa suklaata. Ehkä hieman vaisu maku, mutta ei missään nimessä huono. Sopiva makeus ja perushyvä tumma suklaa. Voisin syödä toistekin!

– Kuiva ja tosi tumma, mutta ei paha tumma, makeuttakin löytyy hivenen. Jää ikävästi kitalakeen ilmeisesti ison kaakaopitoisuuden vuoksi. Kaipaa vettä heti päälle.

– Tykkään, että tummassa suklaassa saa olla reilu kaakaoprosentti, mutta tässä(kin) kaakao maistuu jotenkin tunkkaiselta. Pelkiltään syötynä ei maistu puolikasta palaa enempää.

Brunberg tumma suklaa (Kaakaota 53 %)

– Aivan liian makeaa. Ei maista kaakaota, vaan päällimmäisenä sokerin. Toisaalta tuo myös lapsuusmuistoja mieleen, eli tavallaan myös hyvää. Luulen tietäväni entisenä laktoosi-intolerantikkoa, mikä suklaa on kyseessä. Söisin tätä siis ihan muistojen vuoksi!

– Tosi makea, hyvä ja pehmeä maku. Ei kitkerän, supertumman suklaan ystäville.

– Maitosuklaamainen, mutta ei liian makea. Kiva koostumus. Perushyvä.

– Tämä on hyvää! Kermainen koostumus, ei yhtään kuiva, hyvä pähkinäinen maku

– Tykkään! Jotenkin tasapainoisen oloinen kahden aiemman jälkeen. Mikään maku ei peitä toisia alleen. Sopivan makea.

Panda tumma suklaa (Kaakaota 53 %)

– Helppo syödä. Makea. Kiva koostumus. Voisi helposti syödä useammankin palan (tai levyn) kerralla.

– Melko makea. Maistuu kuitenkin selkeästi tummalta suklaalta ja koostumus on hyvä. Jälkimaku toimii. Lisää!

– Muistuttaa taloussuklaata. Käyttäisin leivontaan.

– Hieman liian makeaa makuuni, mutta kuitenkin kiva, hedelmäinen maku. Ei nouse suosikkeihini, mutta makeista tummista suklaista kuitenkin kärkipäässä.

– Tämä on hyvää! Hyvä makean, kitkerän ja kaakaon tasapaino. koostumus bueno, ei yhtään kuiva.

Rainbow Dark 80 % (Kaakaota vähintään 80 %)

– Ei makea. Aitoa kamaa. Tuntuu kivalta suussa. Hurjan hyvä!

– Kuiva koostumus, supertumma maku. Jättää suun janoamaan juotavaa. Tätä ei oikein pikkuhippusta enempää voi syödä.

– No nyt on tumma suklaa minun makuuni! Tässä on kaikki kohdallaan: koostumus, maku, palan koko, kaakaopitoisuus. Maistuu laadukkaalta suklaalta, josta voi löytää monenlaisia makuja. Ei lainkaan kitkerää. Suosikkini!

– Tykkään tästäkin, sopivasti suklaata ja ei liian makea. Voisi syödä enemmänkin, ei ole liian kitkerä.

– Ei hyvä, kuivahko ja mauton. Jälkimaussa maistaa jo tummaa suklaata, mutta ei vakuuta.

Lindt Excellence 70 % cocoa Dark (70 % kaakaota)

– Tässähän jätettiin parhaat tummat suklaat viimeiseksi. Todella maukas ja hedelmäinen suklaa. Aah, haluan tätä lisää. Tämä nousee äskeisen ohi suosikikseni. Täydellinen palan paksuus ja upea maku. Ja juuri sopivasti kaakaota.

– Ei tätä huvikseen voi syödä. Aivan liian tummaa.

– Järkyn imelä, esanssisen/makeutusaineella makeutetun oloinen. En ostaisi.

– Mukavan rapsakka ja hyvä maku, marjainen. Koostumus perinteinen, vähän kuivahko mutta ei paha, annan anteeksi. Pitää kuitenkin nauttia nesteen kera.

– Hedelmäinen ja makea. Ei kuitenkaan äklöttävä. Vähän erilainen vaihtoehto. Maistuu.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja