Piristystä perinteiseen kahviin – mausta uudella tavalla!

maustettu kahvi
Makusiirappeja voi valmistaa omien makumieltymyksien mukaan. Shutterstock

Makusiirapit ovat monille tuttuja kahviloista, mutta niiden valmistus onnistuu vähällä vaivalla myös kotona.

Makusiirapit soveltuvat erityisen hyvin kylmiin kahvijuomiin. Nauti kauniina kesäpäivänä lasillinen jääkylmää maitokahvia lempimakusiirappisi kera. Siirapit valmistuvat muutamassa minuutissa ja säilyvät huoneenlämmössä useamman viikon ajan.

Samalla perusohjeella voit valmistaa siirappeja oman mielesi mukaan. Käytä siirappiin saman verran vettä kuin sokeria, ja lisää sekaan haluamaasi makuainetta. Kokeile tuttujen makujen lisäksi esimerkiksi inkivääriä tai minttua.

Vaniljasiirappi

2 dl sokeria
2 dl vettä
Vaniljatanko

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kattilaan sokeri, vesi ja vaniljatanko. Kuumenna seosta keskilämmöllä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut ja seos on alkanut kuplia. Pienennä lämpöä ja keitä siirappia muutaman minuutin ajan. Anna siirapin jäähtyä ja siirrä ilmatiiviiseen astiaan, kuten lasipurkkiin. Halutessa voit joko poistaa vaniljatangon, tai jättää sen mausteeksi siirapin sekaan.

Kanelisiirappi

2 dl ruskeaa sokeria
2 dl vettä
1 tl kanelia

Yhdistä sokeri, vesi ja kaneli kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut ja seos on alkanut kuplia. Pienennä lämpöä ja keitä seosta muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. 

Lähde: Food.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja