Piristä arkista ruoanlaittoa helposti: 9 tapaa käyttää inkivääriä

Inkivääri
Shutterstock

Listasimme joukon ruokalajeja ja jälkiruokia, joiden kanssa inkivääri sopii takuuvarmasti. Tavallinen arkiruoka muuttuu juhlavamman makuiseksi, kun lisäät siihen rohkeasti hieman inkivääriä.

Vaikka inkivääri on hieman eksoottinen mauste suomalaiseen ruokailukulttuuriin, sen käyttöä ei kannata ollenkaan arastella. Raikas ja pirteän makuinen maustekasvi maustaa monipuolisesti makeat ja suolaiset ruoat.

1. Pikkelöity inkivääri

Inkivääriä voi pikkelöidä itse kotona tai ostaa valmiiksi pikkelöitynä kaupasta. Pikkelöity inkivääri sopii loistavasti suikaloidun lihan kanssa pataan tai pannulle!

2. Sushi

Sushin tekeminen kotona ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin voisi kuvitella. Esimerkiksi maukkaat lohinigirit sujuvat mainiosti myös aloittelijalta. Inkivääri tuo lohinigiriin paljon makua.

Katso resepti: Lohinigirit

3. Linssi- ja papuruoat

Linssejä ja papuja sisältävät padat ja muhennokset sopivat hyvin yhteen inkiväärin kanssa.

Kokeile näitä reseptejä:

4. Kasvissosekeitot

Kasvissosekeitto on edullinen, herkullinen ja kevyt kesäruokalaji. Mausta esimerkiksi porkkanakeitto kevyesti inkiväärillä, tai kokeile alla olevia, maukkaita reseptejä.

Kokeile näitä reseptejä:

4. Smoothiet ja mehut

Itsetehty smoothie tai mehu saa paljon lisäpotkua tuoreesta inkivääristä. Raasta inkivääriä blenderiin mukaan hillitysti. Pienikin määrä inkivääriä tekee juoman mausta aivan uudenlaisen!

Kokeile näitä:

5. Inkivääriä leivontaan

Kokeile lisätä inkivääriä vaikka keksitaikinan joukkoon. Rapeat keksit maistuvat ihan uudenlaisilta inkivääriripauksen ansiosta! 

Inkivääriä voi mainiosti lisätä myös esimerkiksi kuivakakkujen taikinan joukkoon.

6. Kanaa, limeä ja inkivääriä

Uunissa kypsennetyt kanankoivet tai kananrinnat ovat yksi arjen helpoimmista ruokalajeista. Raasta kanan pinnalle hieman inkivääriä, ja purista päälle mehua tuoreesta limestä. Loraus oliiviöljyä kruunaa ruokalajin. Tästä helpommaksi ruoanlaitto ei voi mennä!

7. Kasviswokki inkiväärillä

Yksi mainio tapa nauttia inkiväärin mausta on paistaa sitä kasvisten ja katkarapujen kanssa wokkipannulla.

Katso reseptit:

8. Hillokkeet ja kompotit

Kesällä luonnosta ja puutarhasta saa runsaasti ihania hedelmiä ja marjoja, joista voi tehdä hilloa tai kompottia. Mausta perinteinen kompotti tällä kertaa inkiväärillä. Lopputulos on eksoottinen ja hivelevä!

Kokeile näitä:

9. Tofuvartaat

Tofumarinadien keksiminen voi joskus olla hankalaa, kun kaikki helpoimmat marinadit on jo moneen kertaan kokeiltu. Raasta oliiviöljypohjaisen marinadin sekaan ensi kerralla hieman inkivääriä. Inkivääri sopii mahtavasti yhteen kasviperäisen tofun kanssa!


Lisää reseptejä: makuja.fi/reseptit/

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat