Pipsa Hurmerinta paljastaa lapsuutensa parhaan ruokamuiston: "Se oli ihanaa"

Ahvenet

Juontaja-kokki Pipsa Hurmerinta kertoi Makuja.fi-sivustolle, mistä ruokalajista hänellä on lämpimimmät muistot lapsuudesta.

Moni kantaa perintönä reseptejä lapsuudesta saakka, sillä muistot vuosia sitten perheen kesken nautituista herkuista elävät vahvoina mielessä. Kevään uutuussarjaa, Grillikuumetta, juontava kokki Pipsa Hurmerinta muistelee lämmöllä lapsuutensa kesiä herkut mielessään.

Ahvenkeitto herättää lämpimät muistot

Hurmerinta kertoo, että kaikkein parhaat lapsuuden ruokamuistot liittyvät hänen kohdallaan ahvenkeittoon, jonka hänen mummonsa aikoinaan valmisti.

– Vaarini oli kova kalastamaan ja muistan mummoni tekemän ahvenkeiton, johon laitettiin ihan kaikki siitä ahvenesta. Sen minä muistan, ja se oli ihanaa! Hurmerinta muistelee.

– En ole kyllä tehnyt sitä pitkään aikaan. Pitäisi tehdä! juontaja toteaa.

Jatkossa Hurmerinta toivoo, että hänen poikansakin pääsisi oikean ahvenkeiton makuun.

– Odotan sitä, että  poikani kasvaa sen verran, että hän ryhtyy kalamieheksi, ja sitten minä saan ahvenia, hän hymyilee.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!