Pipsa Hurmerinta paljastaa lapsuutensa parhaan ruokamuiston: "Se oli ihanaa"
Juontaja-kokki Pipsa Hurmerinta kertoi Makuja.fi-sivustolle, mistä ruokalajista hänellä on lämpimimmät muistot lapsuudesta.
Moni kantaa perintönä reseptejä lapsuudesta saakka, sillä muistot vuosia sitten perheen kesken nautituista herkuista elävät vahvoina mielessä. Kevään uutuussarjaa, Grillikuumetta, juontava kokki Pipsa Hurmerinta muistelee lämmöllä lapsuutensa kesiä herkut mielessään.
Ahvenkeitto herättää lämpimät muistot
Hurmerinta kertoo, että kaikkein parhaat lapsuuden ruokamuistot liittyvät hänen kohdallaan ahvenkeittoon, jonka hänen mummonsa aikoinaan valmisti.
– Vaarini oli kova kalastamaan ja muistan mummoni tekemän ahvenkeiton, johon laitettiin ihan kaikki siitä ahvenesta. Sen minä muistan, ja se oli ihanaa! Hurmerinta muistelee.
– En ole kyllä tehnyt sitä pitkään aikaan. Pitäisi tehdä! juontaja toteaa.
Jatkossa Hurmerinta toivoo, että hänen poikansakin pääsisi oikean ahvenkeiton makuun.
– Odotan sitä, että poikani kasvaa sen verran, että hän ryhtyy kalamieheksi, ja sitten minä saan ahvenia, hän hymyilee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa