Pipsa Hurmerinta paljastaa 'aivan sairaan hyvän' glögireseptin – "Jos kaikki muu pettää, tämä auttaa"

glögi
Pipsa Hurmerinnan glögi saa hedelmäisyyttä appelsiinista ja sitruunasta. Shutterstock

Jouluun kuuluu erottomattomana osana ihana lämmin glögi. Kokki Pipsa Hurmerinta valmistaa joulujuoman punaviiniin. Perinteisten joulumausteiden lisäksi sekaan laitetaan myös hedelmiä.

Suomalaisten joulun ehdoton suosikkijuoma on glögi, joka kuuluu syksyn alusta asti joulunodotukseen. Juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta kertoo hihkuvansa innoissaan joulun lähestyessä: hänen mukaansa joulusta nauttimista ei tarvitse rajoittaa vain muutamaan viikkoon tai kuukauteen, vaan odotuksen voi aloittaa jo hyvin ajoissa.

Joulun suosikkijuomasta Hurmerinnalla on myös omien sanojensa mukaan "aivan sairaan hyvä" resepti. Kokin punaviinista valmistuva glögi ei ole kuitenkaan aivan perinteinen.

– Se on hiukan sangriatyyppinen ja vie perinteisen juoman aivan uudelle tasolle, kertoo Hurmerinta.

Glögin sekaan Hurmerinta nimittäin lisää perinteisten glögimausteiden, kuten kardemumman, kanelin ja neilikan, lisäksi sitruunaa ja appelsiinia.

Punaviinin määrää säätelemällä voi vaikuttaa glögin makeuteen. Glögiin käytettävän punaviinin ei tarvitse Hurmerinnan mukaan olla kaupan kalleinta, mutta ei tosin halvintakaan. Hapan viini sopii juomaan paremmin.

Jouluvalmistelut ja -kiireet voivat aiheuttaa joskus stressiä, ja silloin Hurmerinnan mukaan punaviiniglögi onkin oiva juomavalinta.

– Jos kaikki muu pettää, tämä auttaa. Jouluvalmistelut sujuvat kuin tanssi vain, hän naurahtaa.

Pipsa Hurmerinnan glögi

2,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
1–2 pulloa punaviiniä
1–2 tähtianista
pari kanelitankoa
5 kokonaista mustapippuria
kokonainen kardemumma
muutama neilikka
​​​​​​​appelsiinia ja sitruunaa

Valmistus

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, ja kiehauta siirapiksi. Lisää sekaan punaviini ja mausteet. Keitä juomaa hetken aikaa hiljalleen. Ota kattila pois levyltä, siivilöi mausteet pois juomasta ja lisää sekaan hedelmät. Nauti!

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja