Pipsa Hurmerinta hehkuttaa suomalaiskaupoistakin löytyvää raaka-ainetta, josta et ehkä ole vielä kuullutkaan: Sopii täydellisesti tortillojen väliin!
Keittiömestari Pipsa Hurmerinta uskoo, että Meksikossa yleinen jicama eli pikkujamssipapu nousee vielä suuren yleisön suosikiksi myös Suomessa.
Onko jicama eli meksikolainen pikkujamssipapu sinulle jo tuttu raaka-aine? Pikkujamssipapu muistuttaa ulkonäöltään supisuomalaista lanttua. Jamssipapujen hernekasviheimoon kuuluvassa kasviksessa on makea, hieman hernemäinen maku.
Helsinkiläisen Sikke's -ravintolan keittiömestari, televisiostakin tuttu kokki Pipsa Hurmerinta ylistää jicaman monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Meksikossa jicamaa syödään raakana, pieniksi tikuiksi pilkottuna ja esimerkiksi chilillä ja limellä maustettuna.
Jicama toimii hyvin myös esimerkiksi kypsytettynä tai raakana salaateissa sekä tacojen ja tortillojen välissä.
Katso videolta Pipsa Hurmerinnan jicamavinkit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan