Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pipsa Hurmerinta hehkuttaa suomalaiskaupoistakin löytyvää raaka-ainetta, josta et ehkä ole vielä kuullutkaan: Sopii täydellisesti tortillojen väliin!

0:45Kokki Pipsa Hurmerinta kertoo hernekasvien heimoon kuuluvasta herkullisesta jicamasta
Julkaistu 28.02.2020 12:30
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Keittiömestari Pipsa Hurmerinta uskoo, että Meksikossa yleinen jicama eli pikkujamssipapu nousee vielä suuren yleisön suosikiksi myös Suomessa.

Onko jicama eli  meksikolainen pikkujamssipapu sinulle jo tuttu raaka-aine? Pikkujamssipapu muistuttaa ulkonäöltään supisuomalaista lanttua. Jamssipapujen hernekasviheimoon kuuluvassa kasviksessa on makea, hieman hernemäinen maku. 

JICAMA
Jicama eli pikkujamssipapu on "Meksikon oma lanttu"

Helsinkiläisen Sikke's -ravintolan keittiömestari, televisiostakin tuttu kokki Pipsa Hurmerinta ylistää jicaman monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Meksikossa jicamaa syödään raakana, pieniksi tikuiksi pilkottuna ja esimerkiksi chilillä ja limellä maustettuna.

kuorittu jicamaKuorittua jicamaa.

Jicama toimii hyvin myös esimerkiksi kypsytettynä tai raakana salaateissa sekä tacojen ja tortillojen välissä.

Katso videolta Pipsa Hurmerinnan jicamavinkit. 

Lisää aiheesta:

Herätys, suomalaiset! Kotimaisen kasviksen sato uhkaa päätyä roskiinChiliruoan "salainen ainesosa" voi yllättääUnohda kaupan valmisversiot! Suosittu kastike kannattaa tehdä itseKaalikeitto-ohjeesta tuli hitti: "Olen aivan rakastunut tähän"Kurkusta ja retiiseistä paremman makuisia yllättävällä kikalla: "Siinä on oikeasti valtava ero"Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"
RuokaPipsa HurmerintaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen11:14
    Juusto

    Nyt iski fetakriisi

  • Eilen06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 7.12.16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 7.12.14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi