Pinaatista paljastui yllättävä ominaisuus – voi korvata tulevaisuudessa herkut?

Shutterstock

Uskoisitko, että makeanhimoa voi hillitä niinkin yksinkertaisesti kuin lisäämällä pinaattia ruokavalioon?

Herkkujen ystävät saattavat jatkossa saada korvaamatonta tukea laihdutusyrityksilleen pinaatista. Tuoreessa tutkimuksessa nimittäin selvisi, että pinaattiuute voi vähentää merkittävästi ruokahalua – ja etenkin makeanhimoa.

Society of the Study of Ingestive Behavior konfrenssissa Sveitsissä tehdyssä tutkimuksessa oli mukana 36 ylipainoista 40-65 vuotiasta naista. Osallistujat saivat kolmen kuukauden ajan päivittäin aamiaisen yhteydessä mustikkajuomaa. Aktiiviryhmässä juomaan oli sekoitettu 5g pinaattiuutetta. Henkilöiltä mitattiin tutkimuksen ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä veren glukoosi-, insuliini- ja GLP-1 -arvot. Mittaukset tehtiin 6 tuntia aamiaisen nauttimisen jälkeen. Lisäksi tutkimukseen osallistuneilta mitattiin makean-, rasvan- ja suolanhimoa.

Makeanhimo väheni selvästi ensimmäisenä päivänä. Tutkimuksessa todettiin että makeanhimon väheneminen voi olla yhteydessä GLP-1 hormonin erityksen lisääntymiseen. Tämä johtunee siitä, että pinaattiuutteen sisältämät tylakoidit hidastavat ruoansulatusta. On osoitettu myös, että tylakoidit hidastavat hiilihydraattien imeytymistä.

Lähde: Natural Products Insider, Study Suggests Appethyl Reduces Cravings for Sweets, 17.3.2014

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.