Pilko sipuli itkemättä – poimi helppo vinkki!
Sipulin pilkkominen itkettää monia, mutta pienellä vaivalla tästä ikävästä vaikutuksesta on mahdollista päästä eroon.
Toiset ovat niin herkkiä sipulin entsyymeille, että sipulin pilkkominen tuntuu aina ikävältä puuhalta. Tiesitkö, että pieni hetki pakkasessa voi muuttaa tilanteen päälaelleen?
Pakasta sipuli vartiksi
Sipulin itkua aiheuttavat entsyymit pääsevät silmiin silloin, kun veitsi rikkoo ja murskaa sipulin pinnan. Tällöin sipulin sulfoksidit muuttuvat silmiä ärsyttäväksi sulfeenihapoksi – joka aiheuttaa tutun kirvelyn.
Pakastamalla sipulin vartiksi voi vähentää sipulin itkemiseen johtavia vaikutuksia. Kun sipuli on kohmeessa, eivät reaktioita aiheuttavat hapot vapaudu samaan tapaan kuin huoneenlämpöisestä tai viileästä sipulista.
Lähde: Pure Wow
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan