Pilko sipuli itkemättä! Näillä vinkeillä onnistut

Sipuli-pilkkoa-hienontaa
Shutterstock

Sipulin leikkaaminen on usein ikävää ja itkuista puuhaa. Leikkaaminen onnistuu kuitenkin helposti myös ilman kyyneleitä. 

Sipulia leikatessa kyyneleet sumentavat helposti näkökentän ja sormet ovat vaarassa. Voit kuitenkin tehdä sipulin leikkaamisesta vähemmän ikävää ja kokeilla seuraavia niksejä. 

Leikkaa veden alla

Leikkaamalla sipulin veden alla estät rikkiyhdisteitä pääsemästä silmiisi. Käytä leveää, tasaista astiaa ja varmista että sinulla on riittävästi työtilaa. Voit myös kokeilla leikata sipulia juoksevan veden alla. Älä ole huolissasi, sipulin maku ei laimene vedessä.

Viilennä jääkaapissa

Pidä sipulia jääkaapissa puoli tuntia ennen leikkaamista. Viilennys vähentää silmiin kohdistuvaa ärsytystä, jonka jälkeen silmissä tuntuu ainoastaan lievää kihelmöintiä

Jäädytä pakkasessa

Vartin pakastus lieventää sipulin aiheuttamaa ärsytystä. Hapot eivät pääse lentämään silmiisi jäädytetystä sipulista. Pakastus tekee sipulista kuitenkin kovemman ja vaikeamman leikata. Pakastaminen voi myös vaikeuttaa sipulin kuorimista.

Lämmitä mikrossa

Puolen minuutin lämmitys mikrossa vähentää silmien ärsytystä leikattaessa. Jätä sipulin kannat paikoilleen, jos et halua levittää keittiöösi vahvaa sipulin tuoksua.

Pidä tulitikkua hampaiden välissä

Kuulostaa typerältä, mutta pitämällä tulitikkua etuhampaiden välissä leikatessasi sipulia, estät kyyneleiden valumisen. Tulitikun punainen pää imee itseensä sipulista lentävät rikkiyhdisteet ennen kuin ne tavoittavat silmäsi.

Pidä leipää suussasi

Leipä toimii lähes samalla tavalla tulitukin kanssa. Leivän pitäminen suussa sipulin leikkuun aikana vähentää silmien ärsytyksen tunnetta. Leipä imee itseensä rikkiyhdisteet päästämättä niitä silmiisi.

 

Valele veitsi sitruunalla

Puolita sitruuna ja hiero sillä veitsesi ennen sipulin leikkuuta. Vaikutus ei kestä pitkään, joten sinun täytyy hieroa veitseä sitruunalla usein.

Leikkaa liesituulettimen alla

Miksi et vain yksinkertaisesti puhaltaisi kyyneleitä aiheuttavia yhdisteitä pois tuulettimella? Tai leikkaa sipuli kylmän lieden päällä liesituulettimen alla, ja anna tuulettimen imeä höyryt pois.

Käytä erittäin terävää veistä

Sipulin leikkaaminen vahingoittaa sen soluja ja vapauttaa ärsyttäviä yhdisteitä. Joten terävän veitsen käyttäminen vahingoittaa vähemmän soluja ja auttaa välttämään tarpeettomia kyyneleitä. Pidä siis veitsesi terävänä!

Lähde: www.thedailymeal.com

LUE LISÄÄ:

Laura Matilainen, laura.matilainen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja