Pikkujoulujen ärsyttävin seuralainen: Näin selviät kaikkitietävästä viinihifistelijästä!

viini, snobi
"Oi, tässäpä upea viini. Mitä sinä pidät tästä?" "Hmmm...." Shutterstock

Miten tulee reagoida, jos törmää pikkujoulujen tiimellyksessä kaikkitietävään viinisnobiin?

Pikkujoulukausi on kiivaimmillaan, ja juhlissa saattaa törmätä pahimman luokan viinisnobiin. Miten voit vältellä tätä pikkujoulujen pätemisvimmaista viinitietäjää? Lue kätevät vinkit.

Vinkki 1: "Mitä pidät tästä viinistä?"

Jos juot samaa viiniä kuin viinisnobi, he usein kysyvät tätä. Sinun pitäisikin välittömästi vastata: "Hmmm, en oikein tiedä. Mitä SINÄ olet mieltä?" Kun heität kysymyksen takaisin kysyjälleen, vältät varman pilkan. Sitä paitsi snobi haluaa muutenkin vain päästä kertomaan oman mielipiteensä.

Vinkki 2: "Viinin pitää hengittää!"

Viinisnobi puhuu melkein aina sen puolesta, että viinin pitää hengittää ennen sen nauttimista. Monet eivät kuitenkaan ymmärrä, että pelkkä korkin poistaminen pullosta ei auta. Jos asia tulee puheeksi, kysy yksinkertaisesti, milloin viinisnobi on ajatellut kaataa viinin pullosta toiseen astiaan, vai suunnitteleeko hän vain korkin pois ottamista. Siitä on hyvä jatkaa.

Vinkki 3: "En pidä viineistä, jotka tulevat alueilta x, y tai z!"

Viinisnobi haluaa puhua siitä, miltä alueilta tulleista viineistä hän ei pidä. Tämä taas tekee ymmärrettävästi niiden ihmisten olon epämukavaksi, jotka pitävät erityisesti näistä viinisnobin halveksimista viineistä. Vastaa tähän toteamukseen kertomalla, mistä viineistä itse asiassa pidät, koska vaikka jokaisen makuaisti on erilainen, kenenkään makuaisti ei ole väärässä.

Vinkki 4: "Vau, katso tämän viinin jalkoja!"

Viinisnobi haluaa kommentoida viinin "jalkoja" eli viinilasin sisäreunoilla näkyviä noroja. Näitä näkyviä noroja pidetään joskus virheellisesti laadun merkkinä, mutta ainoa asia, jota ne kuvastavat, on viinin alkoholipitoisuus – eikä sillä ole mitään tekemistä viinin laadun tai hinnan kanssa.

Vinkki 5: Jos et voi voittaa häntä, juo hänen kanssaan!

Sen lisäksi, että viinisnobi haluaa päteä viinitietoudellaan, hän todennäköisesti myös pitää hallussaan juhlien parhaita viinejä. Joten jos et pistä pahaksesi pientä kärsimistä viinisnobin jaarituksen muodossa, voit saman tien yrittää päästä osingoille – ja oppiakin samalla jotain!

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja