Pikaruokaketjun uusi tuote myytiin loppuun viidessä tunnissa: Kanattomalle kanalle jättimenestys – nähdäänkö pian Suomessakin?
KFC-pikaruokaketjun kokeilu yhdessä kasviperäisiä tuotteita valmistavan Beyond Meatin kanssa osottautui menestykseksi.
Erilaiset kasviperäiset lihankorvikkeet ovat nousseet suureen suosioon niin maailmalla kuin Suomessakin. Nyt huumaan on päättänyt lähteä mukaan myös friteeratusta kanastaan tunnettu pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken eli KFC.
Kanaravintola ja kasviperäisiä lihankorvikkeita valmistava Beyond Meat lanseerasivat Yhdysvaltain Atlantassa uuden Beyond Fried Chickenin, siis kasviperäisen friteeratun "kanan". Tuote otettiin testimyyntiin Atlantassa tiistaina 27. elokuuta ja se osottautui menestykseksi.
Engadget-sivuston mukaan ravintolan ympäröi valtava jono heti sen avattua ovensa, ja kasviperäinen frittikana myytiin loppuun viidessä tunnissa. Kanatonta kanaa myytiin hetkessä saman verran kuin normaalia popcorn-kanaa viikossa keskiverto KFC-ravintolassa.
KFC rantautuu Suomeen ensi keväänä
Koska tuote oli menestys, KFC testaa sitä luultavasti myös muissa ravintoloissaan. Yrityksen aikomuksena on selvittää, pitävätkö ihmiset tuotteesta niin paljon, että ovat valmiita palaamaan ravintolaan ja syömään sitä uudelleen.
Beyon Meatin kasvipohjaiset herneproteiinipihvit rantautuivat Suomeen kesällä, kun S-ryhmä otti ne valikoimiinsa heinäkuussa. Pihvejä on myynnissä pakastetuotteina kahden kappaleen paketissa.
Elokuussa kerrottiin myös uutta tietoa koskien KFC-pikaruokaketjun mahdollista Suomeen tuloa. Kauppalehden mukaan ketjun piti avata ensimmäiset ravintolat Suomessa tänä kesänä, mutta todennäköisin ajankohta on ensi kevät. KFC:n tavoitteena on avata Suomeen 30-50 ravintolaa. Nähtäväksi jää, tuoko KFC mukanaan myös kanattoman friteeratun kanan.
Lähde: Engadget
***
Makutestissä Hesburgerin vegehampurilainen:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti