Pikaruokaketju kehitti hirviöhampurilaisen – uskaltaisitko maistaa?
Japanin Burger Kingin uutuushampurilainen kerää huomiota erikoisen ulkonäkönsä vuoksi.
Pikaruokaketjujen valikoimat vaihtelevat maittain sen mukaan, millaisia herkkuja kussakin maassa perinteisesti nautitaan. Japanin Burger Kingin uusin herkku hämmentää maailmalla siksi, että se näyttää ulkonäkönsä puolesta täysin palaneelta.
Japanilainen Kuro Burger on tehty mustasta sämpylästä, mustapippurilla maustetusta pihvistä ja mustasta juustosta. Halmpurilaissämpylä ja juusto sisältävät bambuhiiltä, jota käytetään paljon perinteisessä japanilaisessa keittiössä. Myös hampurilaisen kastike on mustaa, sillä se on maustettu mustekalan musteella.
Japanilaisille tarjoillaan kahta erilaista Kuro-hampurilaista: Kuro Pearlia ja Kuro Diamondia. Kuro Pearl sisältää vain yllämainitut raaka-aineet ja Kuro Diamondiin on lisätty myös salaattia, tomaattia ja sipulia.
Mustia hampurilaisia on valmistettu aiemmin muuallakin maailmassa. Erityisen harvinaisia Kuro-hampurilaisista tekee se, että myös niiden sisältämä juusto on värjätty mustaksi.
Lähteet: Burger King, kotaku.com, gizmodo.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti