Burger King yllättää: Hittihampurilainen myyntiin nyt myös Suomessa – älä säikähdä sivuvaikutusta

halloween whopper burger king
Burger King

Pikaruokaketju Burger King tuo Suomeen maailmalla hitiksi nousseen mustan hampurilaisen.

Viime viikolla kerroimme McDonald'sin lanseeranneen uuden McVegan-vegaanihampurilaisen. Tänään torstaina Hesburger tiedotti puolestaan aloittavansa hampurilaisten kotiinkuljetukset yhteistyössä Foodoran kanssa. Burgeriuutiset eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan nyt uutuushampurilaisesta tiedottaa puolestaan Burger King.

Musta hampurilainen myyntiin perjantaina

Burger Kingin musta halloween-hampurilainen rantautuu Suomeen. Burgeria on saatavilla rajoitetun ajan ja sen myynti aloitetaan perjantaina 13. päivä lokakuuta. 

Musta hampurilaissämpylä on maustettu barbequekastikkeella ja savuaromilla. Tavallisesta Whopper-hampurilaisesta poiketen tämä burgeri sisältää juustoa ja makeaa erikoiskastiketta.  

Musta burgeri esiintyi ensimmäisen kerran Amerikassa, Britteinsaarilla ja Aasiassa vuonna 2015. Viime vuonna Suomessa nähtiin halloweenin kunniaksi oranssi hampurilainen, joka osoittautui menestykseksi. 

– Tuotteet loppuivat ravintoloistamme jo parissa viikossa, ketjujohtaja Mikko Mollberg vinkkaa.

Erikoinen sivuvaikutus

Burger Kingin mukaan uutuussämpylä ei sisällä keinotekoisia väriaineita, vaan mustan värin lähteenä on käytetty muun muassa lakritsimakeisista tuttua luonnollista kasvihiiltä.

Mustalla burgerilla on kuitenkin ilmeisesti myös pieni sivuvaikutus: amerikkalaismedioissa kerrotaan, että sämpylöiden sisältämä kasvihiili saattaa värjätä syöjän ulosteen vihreäksi. Tästä nousi Yhdysvalloissa pienimuotoinen kohu vuonna 2015 ja Twitterissä trendasi silloin hashtag "greenpoop". Ilmiötä on kuitenkin turha säikähtää, sillä se on täysin luonnollinen reaktio. 

Lähteet: Burger King, Usa Today, Buzzfeed

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!