”Mahdoton burgeri” – tämä verisen mehukas kasvispihvi on kuin lihaa, ja kohta sinäkin voit syödä sitä!
Lihan makuinen, hajuinen ja tuntuinen kasvispihvi on pian suuren yleisön saatavilla.
Impossible Foods -niminen yritys on avaamassa uutta tuotantolaitosta Oaklandiin. Yhdentoista ravintolan sijaan tekolihaa on pian saatavilla jopa tuhannesta eri ravintolasta. Yritykseen on sijoittanut suuria summia muun muassa Google Ventures ja Bill Gates.
Täysin kasvipohjaisista aineista valmistettu pihvi sisältää ainakin vehnäproteiinia, kookosöljyä ja perunoita. 2014 biologi Patrick Brown lisäsi seokseen kasveista kerättyä hemiproteiinia. Kasvispihvi saa lihamaisuutensa juurikin hemi-raudasta. Se on tärkein ominaisuus kasvisburgerissa, joka muistuttaa lihaa jopa niin paljon, että pihvissä voi maistaa verisen mehevyyden.
Tällä hetkellä yhden kasvipohjaisen pihvin valmistaminen maksaa tuotantolinjalle 20 dollaria (18 euroa). Tuotantoprosessia yritetään kuitenkin tehdä uuden laitoksen myötä kannattavammaksi. Se toisi kasvipohjaisen pihvin tarjolle suuremmalle yleisölle ja huomattavasti huokeampaan hintaan.
Lähteet: Food and Wine, Impossible foods
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan