Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikaruokaa: Ykköspasta pekonista ja herneistä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 08.05.2012 19:54

Kello käyntiin. Ainekset esiin. Ruoka lautasella tasan 20 minuutin kuluttua.

Yleisimpiä syitä einesten syömiseen on ajanpuute. Pötyä! Jokaisella on toki lentäviä päiviä, jolloin ei vain millään ehdi. Jos normipäivästä ei löydy yhtä tuntia ruoanlaittoon ja syömiseen, voi aikatauluja ja priorisointia miettiä hivenen uusiksi. Jos joku nostaa esiin lapsikortin, niin sitä suuremmalla syyllä. Yhteisen ruokahetken merkitystä kotitekoisen ruoan äärellä ei voi painottaa tarpeeksi. Tässä on hyvä esimerkki ruoasta, joka syntyy kädenkäänteessä ja joka maistuu varmasti jokaiselle lapsesta vaariin. Otin itse aikaa. 20 minuuttia jääkaapin aloituksesta ensimmäiseen suupalaan. Pieni pasta kypsyy isoa nopeammin ja sopii paremmin tähän (ja näyttää kivalta).

Idea ruokaan tuli Jamie Oliverilta, mutta muutin reseptin täyteen ykkösiä, jotta se olisi mitätänäänsyötäisiin-paniikissa mahdollisimman helppo muistaa kaupassa.

Ykköspasta

4-6 hlölle 1 paketti pientä pastaa (500 g)

1 paketti pekonia

1 pussi pakasteherneitä (tietty tuoreita, jos on)

1 prk ranskankermaa

1 puska minttua hienonnettuna

1 sitruunan raastettu kuori ja mehut

111 g parmesaania raastettuna (tai enemmän)

1 nokare voita

(1 kuppi pastan keitinvettä)

suolaa

pippuria

Laita pastavesi kiehumaan. Pilko pekonit pieneksi, lorauta isolle paistinpannulle oliiviöljyä ja laita pekonit kuumenevalle pannulle. Kun pastavesi kiehuu, suolaa se ja kaada mukaan pasta. Pekonin paistuessa ja pastan kiehuessa raasta sitruunasta keltainen osa kuorta. Raasta parmesaani. Paista pekoni rapeaksi. Kun pasta on vielä ihan hiukan raakaa, kaada kuppiin keitinvettä ja valuta pasta lävikössä. Laita pannulle herneet. Kaada pastat mukaan. Kaavi ranskankerma pannulle. Raasta mukaan sitruuna. Kippaa sekaan parmesaani ja minttu. Lorauta mukaan pastan keitinvettä. Laita vielä kruunuksi voinokare. Sekoita ja laita tarjolle.

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Pollo alla Parmigiana - parmesaanikanaSitruunainen katkarapupasta chilillä vauhditettunaPikaruokaa: Katkarapu-rucolapastaPikaruokaa: RakuunakanaPikaruokaa: Ykköspasta pekonista ja herneistäPikaruokaa: Marsala-kana
kotipikaruokapastaresepti

Tuoreimmat aiheesta

kotipikaruoka
  • 15.09.201618:58
    broileri

    Pollo alla Parmigiana - parmesaanikana

  • 17.02.201519:00
    chili

    Sitruunainen katkarapupasta chilillä vauhditettuna

  • 17.09.201206:45
    chili

    Pikaruokaa: Katkarapu-rucolapasta

  • 16.07.201208:55
    keittiöpuutarha

    Pikaruokaa: Rakuunakana

  • 20.03.201215:46
    klassikko

    Pikaruokaa: Marsala-kana