Kello käyntiin. Ainekset esiin. Ruoka lautasella tasan 20 minuutin kuluttua.
Yleisimpiä syitä einesten syömiseen on ajanpuute. Pötyä! Jokaisella on toki lentäviä päiviä, jolloin ei vain millään ehdi. Jos normipäivästä ei löydy yhtä tuntia ruoanlaittoon ja syömiseen, voi aikatauluja ja priorisointia miettiä hivenen uusiksi. Jos joku nostaa esiin lapsikortin, niin sitä suuremmalla syyllä. Yhteisen ruokahetken merkitystä kotitekoisen ruoan äärellä ei voi painottaa tarpeeksi. Tässä on hyvä esimerkki ruoasta, joka syntyy kädenkäänteessä ja joka maistuu varmasti jokaiselle lapsesta vaariin. Otin itse aikaa. 20 minuuttia jääkaapin aloituksesta ensimmäiseen suupalaan. Pieni pasta kypsyy isoa nopeammin ja sopii paremmin tähän (ja näyttää kivalta).
Idea ruokaan tuli Jamie Oliverilta, mutta muutin reseptin täyteen ykkösiä, jotta se olisi mitätänäänsyötäisiin-paniikissa mahdollisimman helppo muistaa kaupassa.
Ykköspasta
4-6 hlölle 1 paketti pientä pastaa (500 g)
1 paketti pekonia
1 pussi pakasteherneitä (tietty tuoreita, jos on)
1 prk ranskankermaa
1 puska minttua hienonnettuna


