Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikaruokaa: Katkarapu-rucolapasta

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 17.09.2012 06:45

Syön nykyisin katkarapuja varsin harvoin. Pelästyin lajin nykytilannetta ja lopetin liki kokonaan niiden syönnin. Silloin kun haluan niillä herkutella, valitsen pohjankatkarapuja, joiden kanta on trooppisia lajeja vakaampi. Sen tunnistaa tuoteselosteesta. Pandalus borealis. Onneksi myös markettien omien brändien joukosta sellaisia löytyy. Yksi suosikkipastoistani on katkarapupasta chilillä ja rucolalla vauhditettuna. Äyriäiset ja chili sopivat mainiosti yhteen, joten mausta pasta makusi mukaan. Voit käyttää myös chilirouhetta. Yksi perus punainen chili tuo sopivan tulisuuden omaan makuun. Niissäkin on toki suuria eroja. Kaikki hoituu pastan keittoajassa eli ruoka on vartissa valmista. Ja todella hyvää.

PS. Otin joskus pizzan samoilla täytteillä (katkarapu, chili, rucola, valkosipuli) ja sekin oli loistavaa.

Katkarapu-rucolapasta neljälle 500 g spaghettia

350 g katkarapuja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 chilipalko, hienonnettuna (voit käyttää myös chilirouhetta)

1 dl valkoviiniä

1 sitruunan kuori raastettuna

1 sitruunan mehu

1 prk tomaattipyreetä

1/2 punttia rucolaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Tee sillä välin kastike. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää siihen valkosipuli ja chili. Kuullota minuutin verran. Lisää valkoviini. Anna viini kiehua kokoon. Laita mukaan tomaattipyree ja sitruunan kuori. Kypsennä hetki. Lisää katkaravut ja paista minuutin verran. Mausta. Valuta pasta ja sekoita kaikki yhteen. Laita annosten päälle rucolaa ja purista päälle sitruunamehua.

Lisää aiheesta:

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin keraNuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinSichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljylläLihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pastaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäBBQ-kastike chipotle-chilillä ja maapähkinävoilla
chilikatkarapukotipikaruokapastapikaruokaresepti

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä