Pikaruokaa: Katkarapu-rucolapasta

MTV Oy, All rights reserved

Syön nykyisin katkarapuja varsin harvoin. Pelästyin lajin nykytilannetta ja lopetin liki kokonaan niiden syönnin. Silloin kun haluan niillä herkutella, valitsen pohjankatkarapuja, joiden kanta on trooppisia lajeja vakaampi. Sen tunnistaa tuoteselosteesta. Pandalus borealis. Onneksi myös markettien omien brändien joukosta sellaisia löytyy. Yksi suosikkipastoistani on katkarapupasta chilillä ja rucolalla vauhditettuna. Äyriäiset ja chili sopivat mainiosti yhteen, joten mausta pasta makusi mukaan. Voit käyttää myös chilirouhetta. Yksi perus punainen chili tuo sopivan tulisuuden omaan makuun. Niissäkin on toki suuria eroja. Kaikki hoituu pastan keittoajassa eli ruoka on vartissa valmista. Ja todella hyvää.

PS. Otin joskus pizzan samoilla täytteillä (katkarapu, chili, rucola, valkosipuli) ja sekin oli loistavaa.

Katkarapu-rucolapasta neljälle 500 g spaghettia

350 g katkarapuja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 chilipalko, hienonnettuna (voit käyttää myös chilirouhetta)

1 dl valkoviiniä

1 sitruunan kuori raastettuna

1 sitruunan mehu

1 prk tomaattipyreetä

1/2 punttia rucolaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Tee sillä välin kastike. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää siihen valkosipuli ja chili. Kuullota minuutin verran. Lisää valkoviini. Anna viini kiehua kokoon. Laita mukaan tomaattipyree ja sitruunan kuori. Kypsennä hetki. Lisää katkaravut ja paista minuutin verran. Mausta. Valuta pasta ja sekoita kaikki yhteen. Laita annosten päälle rucolaa ja purista päälle sitruunamehua.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.