Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikaruokaa: Rakuunakana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.07.2012 08:55

Kesän kokkailut ovat menneet varsin pitkälti italialaisissa merkeissä. Jopa liiaksi asti. Vaikka se lempparikeittiöni onkin, on yhdessä tyylissä pysyminen turhan ahdasta makunystyröille. Jatkossa täytyy suoda tilaa myös espanjalaiselle, lähi-idälle ja ranskalaiselle keittiölle.

Puutarhassa kasvava rakuuna on kasvanut jo 190-senttiseksi. Napsasin latvasta 30 cm pois ja laitoin ruokaan. Täytyisi vielä miettiä monenmonituista rakuunaruokaa, jotta koko puska saataisiin käytettyä. Voi vain kuvitella, paljonko talvella ärsyttää käydä ostamassa tuoretta rakuunaa marketin yrttialtaasta.

Rakuuna ja kana ovat klassinen ja helppo yhdistelmä. Toinen perus kumppani on porkkana. Tässä resepti, joka toimii helppona ja nopeana arkiruokana sekä juhlavampanakin herkkuna. Veikkaisin, että joku vieras saa maistaa tätä meilläkin. Tarjosin kylkeen emmervehnä-"risottoa" sekä voissa paistettuja herneitä rakuunalla. Risotto-/ohrattopohjan ohjeen löydät täältä.

Rakuunakana

neljälle

4 broilerin rintafileetä

1 prk crème fraichea

1 rkl dijon-sinappia

2 oksaa tuoretta rakuunaa

suolaa

pippuria

voita

Kuumenna pannu ja sulata voi. Paista broilereihin kaunis pinta. Madalla lämpöä. Lisää crème fraiche, sinappi ja rakuuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Anna hautua n. 20 minuuttia. Tee sillä välin lisuke, esim. ohrattoa, vihreitä papuja, keitettyjä (uusia) perunoita, rakuunaporkkanoita tai -herneitä, pastaa...

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Keittiöpuutarha kesäkuun alussaVappu siirtolapuutarhassaPuutarhakuulumisia sadonkorjuun aikaanKurpitsa-sieni-pähkinälasagne - reseptikilpailu Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnayn kumppaniksiPuutarhan kuulumisia - 9.6.2013Raparperi-valkoviinikana
keittiöpuutarhakotipikaruokapikaruokarakuunarakuunakanaranskalainenyrtityrtti

Tuoreimmat aiheesta

keittiöpuutarha
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 05.06.201620:47
    kasvilaatikko

    Keittiöpuutarha kesäkuun alussa

  • 01.05.201516:35
    kevät

    Vappu siirtolapuutarhassa

  • 24.08.201420:02
    mökki

    Puutarhakuulumisia sadonkorjuun aikaan

  • 29.08.201309:35
    kantarelli

    Kurpitsa-sieni-pähkinälasagne - reseptikilpailu Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnayn kumppaniksi

  • 09.06.201323:09
    puutarha

    Puutarhan kuulumisia - 9.6.2013