Pihojen häiriköstä ravintolatasoista ruokaa – Kimmon erikoisella reseptillä jo kymmeniä tuhansia silmäpareja

0:43 Näin valmistat friteeratut voikukat

Mansikkavarkainakin tunnetut räkättirastaat sopivat monen yllätykseksi hyvin myös ruokalautaselle. Eteläisessä Euroopassa nämä linnut ovat varsin arvostettua herkkua. 

Tiesitkö, että myös voikukkia voi syödä? Katso resepti videolta.

Moni tuntee pihamailla kuljeskelevan räkättirastaan kenties hieman liiankin hyvin, mutta tiesitkö, että tämä lintu kelpaa myös ihmisravinnoksi? Reseptipalvelu Kotikokissa julkaistu resepti räkättirastaan rintafileiden valmistukseen on kerännyt runsaasti huomiota.

Erittäin nopea ja helppo valmistaa

Reseptin lisännyt nimimerkki Kimmo64 kertoo räkättirastaan lentäneen eräänä päivänä terassin ikkunaan kohtalokkain seurauksin. Vuosia sitten kuultujen puheiden perusteella reseptin laatija kertoo tienneensä räkättirastaan syöntikelpoisuudesta ja päättänyt kokeilla lintua nyt, kun tuore yksilö oli saatavilla.

Lopputulos yllätti positiivisesti.

– Varsinainen ravintola-annos kokonsa puolesta, reseptissä kerrotaan.

Yksinkertaisessa reseptissä rintafileet irrotetaan fileerausveitsellä ja paistetaan pannulla muutama minuutti per puoli. Päälle suolaa ja pippuria ja tilliä seuraksi.

Arvostettu riistalintu Etelä-Euroopassa

Monien suomalaisten käsityksistä poiketen räkättirastas on varsinkin Etelä-Euroopassa arvostettu riistalintu, jonka lihaa pidetään todellisena herkkuna. 

Suomessa räkättirastas ei ole luokiteltu riistaeläimeksi, Suomen Riistakeskus voi myöntää niiden ampumiseen marjaviljelmien läheisyydestä. 

Räkättirastas on rauhoitettu Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakuntien alueella 1.5–31.7, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella 1.4–31.7. ja muualla maassa 10.3–31.7.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja